Gemeente Brummen


Eerste besluitvormende vergadering in nieuwe jaar

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-01-2009)

Donderdagavond 29 januari 2009 vindt de eerste besluitvormende raadsvergadering van dit nieuwe jaar plaats. Op de agenda staan zeven agendapunten, waarvan vier als hamerstuk en één als bespreekstuk. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent dus van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Een hamerstuk is een onderwerp waarover de vier fracties in de gemeenteraad een besluit nemen zonder dat ze daarover een debat zullen gaan voeren. De vier voorstellen die als hamerstuk op de agenda prijken zijn het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Breestraat 2 in Empe, de wijzigingsverordening voor het leerlingenvervoer, het programma van eisen voor de aanbesteding van een accountant voor de gemeente en de vraagstelling rondom het door de raad gewenste scenario-onderzoek voor het nieuwe gemeentehuis.

Initiatiefvoorstel wethouders
Een voorstel waar de gemeenteraad wel over in debat zal gaan is afkomstig van de CDA-fractie. Via een zoge-noemde initiatiefvoorstel stelt deze fractie voor om de formatie van wethouders uit te breiden. Deze uitbreiding vloeit voort uit de ziekte van wethouder Ter Maat, die vanaf half oktober 2008 door ziekte niet werkzaam is. Omdat de verwachting is dat deze CDA-wethouder niet op korte termijn zijn werkzaamheden zal hervatten, stelt het CDA voor de huidige formatie van wethouders uit te breiden van 3,0 naar 3,8 fte. Vanaf oktober 2008 zijn de portefeuilles van wethouder Ter Maat tijdelijk verdeeld onder de overige drie collegeleden, maar dit nog langere tijd voortzetten vindt het CDA niet verantwoord. Het CDA draagt mevrouw M. Aartsten-Den Harder voor als wethouder. Mevrouw Aartsen was onder andere 17 jaar politiek actief in de toenmalige gemeente Vorden, onder andere als raadslid, fractievoorzitter en van 1989 tot 1998 als wethouder. Vanaf 1999 is zij lid van de statenfractie van het CDA in de provincie Gelderland.

Stukken raadplegen
Voor belangstellenden liggen vanaf vrijdag 23 januari 2009 exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Ook kunt u de vergaderstukken vanaf die dag raadplegen en downloaden via deze website.

Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.