Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Feestelijke opening PCC Blekerskade

Het Petrus Canisius College sluit op donderdag 29 januari a.s. zijn 80-jarig jubileumjaar af met de opening van de spectaculair verbouwde vestiging aan de Blekerskade. De openingsceremonie, wordt verricht door de bekende schrijfster Lulu Wang.

Na een intensieve bouwperiode van anderhalf jaar verhuist de school deze maand van zijn tijdelijke adres terug naar het gebouw aan de Blekerskade in Alkmaar, dat een complete metamorfose heeft ondergaan. Het monumentale pand, een beschermd stadsgezicht, werd door NoordwestZes Architecten in haar oude glorie hersteld, maar tegelijk volledig aangepast aan de hoogste eisen die het moderne onderwijs aan een schoolgebouw stelt. Op het schoolplein werd tegen het oorspronkelijke gebouw een nieuw gebouw geplaatst, met daarin onder meer indrukwekkende laboratoria en multifunctionele ruimtes. De gevarieerde indeling biedt de talen, zaakvakken, bètavakken en creatieve vakken alle hun eigen royale ruimtes. De leerlingen worden uitgedaagd in studieruimtes, overlegruimtes, stille ruimtes, leesplekjes en computerwerkplekken, terwijl ze zich in het glazen Atrium - met professionele catering - en 's zomer op het gezellige plein, gedurende de pauze kunnen ontspannen. De transparantie van het gebouw nodigt daarnaast uit om bij elkaar binnen te kijken en de samenwerking te zoeken.

Om de grootse verbouwing te kunnen realiseren, maakte het PCC - als eerste onderwijsinstelling in Nederland - gebruik van het PPS-Light concept van Schoolcompagnie. Het PCC heeft samen met deze organisatie een rechtspersoon opgericht, die het gebouw in eigendom overnam en het de komende 30 jaar verhuurt aan de scholengemeenschap. Bij deze financiële constructie is uiteraard ook de gemeente Alkmaar nauw betrokken.

Het nieuw ontstane schoolgebouw, dat op 29 januari ook een nieuwe naam zal krijgen, vormt de thuishaven van vwo-Xtra, een laptopklas met gymnasiaal karakter voor leergierige kinderen met een vwo-advies, maar ook de bovenbouw van vwo en havo.

(einde persbericht)

U bent hartelijk welkom tijdens de feestelijke opening, tevens afsluiting van ons 80-jarig jubileum, op donderdag 29 januari 2009
vanaf 13.30 uur.
Als u van de uitnodiging gebruik maakt, wilt u mij dit dan s.v.p. laten weten (via m.wiegmans@pcc.nu)?

Het PROGRAMMA van deze dag is:
13.30 uur : inloop
14.00 uur : ontvangst door Anita Swenneker, vestigingsdirecteur en gastvrouw 14.05 - 15.00 uur : diverse sprekers en muzikaal intermezzo 15.00 - 15.30 uur : openingsceremonie door Lulu Wang, auteur 15.45 - 16.45 uur : rondleiding
16.45 - 18.00 uur : receptie

Petrus Canisius College
Alkmaar - Bergen - Heiloo
Machteld Wiegmans, voorlichter
Vondelstraat 41 1813 BA Alkmaar
t 06 51 56 68 90
e m.wiegmans@pcc.nu
Kenmerk: 19-1-2009


---- --