Ingezonden persbericht


Persbericht 26 januari 2009

Veelzijdig vrijdagavond- activiteitenprogramma in het Groninger Museum

Op iedere vrijdagavond en soms in het weekend organiseert het Groninger Museum voor haar bezoekers een veelzijdig activiteitenprogramma. Op 29 januari 2009, de nationale Dag van de Poëzie, worden er poëtische rondleidingen verzorgd door de dichters Jane Leusink, Ronald Ohlsen en Willem Jan van Wijk. Op 30 januari 2009 is er een speciaal masterclass arrangement van Peter Greenaway toegepast op Waterhouse.

In de periode van 29 januari tot en met 13 februari 2009 worden de volgende activiteiten aangeboden:

Literair
Dag van de poëzie in het Groninger Museum
Op de nationale Dag van de Poëzie worden er uitsluitend poëtische rondleidingen verzorgd door de dichters Jane Leusink, Ronald Ohlsen en Willem Jan van Wijk. Datum en tijd: donderdag 29 januari 2009, om 11.00 uur en 14.00 uur. Reserveren wordt sterk aanbevolen. Vol is vol.

Theater
Masterclass arrangement
Masterclass arrangement van Peter Greenaway toegepast op John William Waterhouse. Exclusief arrangement met een film van Peter Greenaway, waarin Greenaway een nieuwe manier van kijken naar kunst introduceert aan de hand van de Nachtwacht. Aansluitend is er een diner in het Museumrestaurant waarna vervolgens een kunsthistorische rondleiding zal worden verzorgd, waarbij het nieuwe kijken van Greenaway wordt toegepast. Datum en tijd: vrijdag 30 januari 2009, van 16.45-21.00 uur. Kosten: ¤ 49,-

Gratis instaprondleiding Waterhouse
Iedere eerste vrijdagavond van de maand is er een gratis Waterhouse rondleiding georganiseerd voor de museumbezoekers. Verzamelpunt is in de entreehal van het museum, reserveren is niet mogelijk. Datum en tijd: vrijdag 6 februari 2009, van 20.00-20.30 uur.

Lezing / Collegereeks Rondom J.W. Waterhouse
In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen is een speciale collegereeks van zeven colleges ontwikkeld rondom Waterhouse. De reeks biedt een verdieping op Waterhouse en wordt wekelijks aangeboden. Vanuit het Groninger Museum zullen de colleges door gast- conservatoren van de Waterhouse tentoonstelling worden verzorgd; Peter Trippi en Robert Upstone. Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen worden de colleges verzorgd door de afdelingen Kunstgeschiedenis, Engels, Klassieke Talen en Oudheid.

Op vrijdag 13 februari 2009 zal Peter Trippi (gast-conservator) de eerste lezing Why Waterhouse? geven. Engels gesproken.

Gratis toegankelijk voor museumbezoekers, tenzij anders aangegeven.

Sponsoring: De vrijdagavond wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van RWE