Ingezonden persbericht


Deutsche Telekom ICSS introduceert Content Delivery Solution in samenwerking met EdgeCast Networks

Vianen, 29 januari 2009 - Deutsche Telekom ICSS, de internationale wholesale-divisie van Deutsche Telekom, introduceert een nieuwe Content Delivery Solution (CDS) in samenwerking met EdgeCast Networks, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van Content Delivery Networks (CDN). CDS komt tegemoet aan de eisen van publishers van premium video, audio en content, gameproducenten, adverteerders en service- of hostingproviders. De oplossing verbetert de weergave van zowel live als on-demand streaming content via het internet en zorgt, ook in piektijden, voor een hoogwaardige weergavekwaliteit. Niet alleen ondersteunen de CDS-oplossingen streaming video (ook in HD), maar zorgen ook voor een snelle weergave van webcontent. Zo worden laadtijden van websites verkort en wordt de beschikbaarheid van websites gemaximaliseerd.

CDS is een compleet pakket van wereldwijde content delivery-diensten. De oplossing omvat hoogstaande rapportagetools voor contentmanagement, die ontworpen zijn om klanten maximale controle over hun content te bieden. Met de combinatie van een infrastructuur en krachtige routingsoftware verbeteren CDS-diensten de kijkervaring van klanten tegen een competitieve prijs. Daarnaast leiden de innovatieve rapportage- en analysetools tot lagere kosten, beter voorspelbare gebruikerspatronen en een verbeterde content delivery.

"De combinatie van het krachtige wereldwijde netwerk van Deutsche Telekom en de geavanceerde content delivery-technologie van EdgeCast heeft een buitengewoon grote meerwaarde voor publishers", zegt James Segil, President van EdgeCast Networks. "We zijn zeer te spreken over de samenwerking met Deutsche Telekom, omdat het deze dienst aan zowel bestaande als nieuwe klanten aanbiedt. CDS is de nieuwste oplossing die voortkomt uit het innovatiemodel van ICSS dat de beste partners koppelt aan de kwalitatief zeer hoogwaardige, wereldwijde IP-backbone van Deutsche Telekom."

"Met CDS voegt ICSS een nieuw, innovatief product toe aan zijn portfolio. We richten ons op producten die volledig aan de klanteisen voldoen. Onze klanten vragen om betere oplossingen en nieuwe businessmodellen waarmee ze hun omzet kunnen vergroten", zegt Helmut Angst, directeur van ICSS. "Tegen het einde van dit jaar zullen we aanvullende innovatieve diensten en producten toevoegen aan het CDS-concept."

###

Over Deutsche Telekom International Carrier Sales & Solutions (ICSS) ICSS, de internationale wholesale-divisie van Deutsche Telekom Group, is een van de grootste spraakcarriers wereldwijd en een steeds belangrijker IP-leverancier in de groeiende Europese markt. ICSS heeft interregionale verbindingen tussen Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Doordat de markt continu in beweging is, heeft ICSS zijn portfolio opnieuw ingericht. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van traditionele spraak- en transportdiensten naar geavanceerde, innovatieve wholesale-diensten en maatwerk-IP-oplossingen. ICSS focust zijn diensten op het bedienen van de volgende marktsegmenten via een wereldwijd salesnetwerk: breedbandoperators (ISP, WISP en VoIP-serviceproviders), mobiele operators en Mobile Virtual Network Operators (MVNO), content-, applicatie- en mediaproviders, zakelijke-serviceproviders en Virtual Network Operators, vaste-telefoniecarriers en carriers van carriers en hun klanten. Een groeiende, moderne infrastructuur - het internationale netwerk van Deutsche Telekom -vormt de basis voor de diensten van ICSS.

Over EdgeCast Networks, Inc.
EdgeCast biedt hoogstaande, kosteneffectieve, wereldwijde content delivery-diensten die klanten en partners voordelen bieden in het aanbieden van digitale media. Het geavanceerde content delivery-platform biedt klanten kostenvoordelen en flexibiliteit in het beheer van hun eigen content delivery-netwerk. Daarnaast verlagen klanten hun investeringen en beheerlast.

T-Systems Nederland B.V.
Communications
Mariëlle van der Werf
030 - 656 50 70
E-mail: marielle.van.der.werf@t-systems.nl