Politie Amsterdam-Amstelland



Twee aanhoudingen na inbraak in school / Bos en Lommerplantsoen (29/01/09)

Twee mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden na een inbraakmelding in een schoolgebouw aan het Bos en Lommerplantsoen. Agenten zagen de twee in een auto wegrijden en konden hen na een achtervolging aanhouden.

Vroeg in de nacht kwam de melding dat er in het gebouw werd ingebroken. Een surveillance-eenheid zag de twee mannen, Amsterdammers van 21 en 22 jaar oud, wegrijden in een auto zonder verlichting. Toen de politie hen de weg versperde kwam het tot een aanrijding waarna de twee er te voet vandoor gingen.

Op de Erasmusgracht werd de eerste verdachte aangehouden, nadat hij daar in het water terecht was gekomen. De tweede verdachte werd op de Leeuw van Vlaanderenstraat aangehouden. Nadat hij zich eerst losrukte en een agent verwondde werd hij bespoten met pepperspray. Beide mannen zijn ingesloten voor een verder onderzoek. De vluchtauto bleek te zijn gestolen. In het schoolgebouw zijn sporen van braak aangetroffen. De agent kneusde enkele vingers.

Mislukte overval op vrouw in woning / Henri Dunantstraat (29/01/09)

Een gemaskerde man heeft donderdagmorgen rond 06.00 uur geprobeerd een vrouw in haar woning te overvallen. Het slachtoffer liep gering letsel op aan haar hand en hoofd.

Nadat er bij de woning werd aangebeld en de beller zich aanmeldde als politieambtenaar, opende de niets vermoedende vrouw de deur. De overvaller probeerde daarop, onder dreiging van een mes, binnen te komen. Bij de worsteling die ontstond, vielen beiden op de grond. Toen de vrouw begon te schreeuwen rende de verdachte weg zonder iets buit te hebben gemaakt.

Vaker gebeurt het dat mensen de deur openen terwijl degene die heeft aangebeld, niet diegene is waarvoor hij of zij zich uitgeeft. De politie adviseert daarom, oogcontact te maken met de persoon die voor de deur staat.