STX-Med boekt succes in Dakar Rally

29/01/2009 10:40

STX-Med

Paraplegisch patiënt Isidre Esteve Pujol, voormalig Europees en Spaans kampioen enduro, nam als autocoureur deel aan de Dakar Rally én reed de race uit. Doel bereikt! De Waalse start-up STX-Med stelde een uitermate specifiek programma op punt om de verlamde spieren van Isidre te stimuleren.

Bij lange racedagen worden de bilspieren verpletterd door het gewicht van het lichaam in zittende positie. Deze langdurige druk op de verlamde spieren brengt blessures met zich mee, en die leiden meer dan eens tot opgave.


Het Waalse STX-Med, gevestigd in het wetenschapspark van Luik, staat bekend voor het op punt stellen van de Cefaly (www.cefaly.com), het eerste neurostimulerend apparaat voor de behandeling en preventie van migraine. Het is op deze expertise dat Isidre beroep deed. Een apparaat met uiterst specifieke parameters, ontworpen door het team van STX-Med, zorgde ervoor dat de spieren van Isidre tijdens de race voldoende gestimuleerd werden.





Isidre Esteve Pujol: Europees en Spaans kampioen enduro, verscheen tien keer aan de start van Dakar en eindigde twee keer op de 4de plek. Op 24 maart 2007 was hij het slachtoffer van een ongeluk tijdens de Rally van Almeria: letsel aan de wervelkolom en aan het merg, met als gevolg een onomkeerbare paraplegie.





STX-Med: Waalse start-up gevestigd in het wetenschapspark van Luik, streeft ernaar om elektronica ten dienste te stellen van de mens. STX-Med is bijzonder bedreven op het vlak van neurostimulatie in de strijd tegen verlamming of pijnen. STX-Med stelde de CEFALY® (www.cefaly.com) op punt, het eerste neurostimulerend apparaat voor de behandeling en preventie van hoofdpijn.





Contactpersoon:





Dr Pierre RIGAUX


STX-Med bvba


Parc scientifique de Liège


Chasseurs Ardennais 4


B 4031 Angleur


België


Tel:+3243676722


Gsm: +32475413698


Fax: +3243676702


p.rigaux@stx-med.com


www.stx-med.com


Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel