HPS Industrial presenteert nieuwe energiezuinige tablet-PC

~ Optimale prestaties en minimaal energieverbruik door Intel Atom processor ~

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, breidt zijn assortiment verder uit met de Gladius G0810. Deze draagbare tablet-PC met Intel Atom Processor heeft een 8,4" touchscreen. Door het extreem lage energieverbruik van de processor heeft de tablet-PC een batterijduur van 4,5 uur.

Duurzaamheid staat centraal bij de vormgeving van de Gladius. Door de rubberen ombouw is de tablet-PC stootvast en zowel het front als alle connector-openingen zijn waterdicht. Daarnaast beschikt het apparaat over een dubbele batterij zodat de PC gedurende de batterijverwisseling gewoon door blijft werken.

Verder is de draagbare PC optioneel voorzien van een draadloos netwerk, Bluetooth en GPS-ontvanger, en hij is compatible met zowel het Windows- als het Linux-besturingssysteem. De tablet-PC kan eventueel ook worden geleverd met een docking station voor bijvoorbeeld het gebruik in voertuigen.

"Kenmerkend voor de Gladius zijn de stevige behuizing en het extreem lage stroomverbruik", zegt Steven Wigboldy, account manager bij HPS Industrial. "Dankzij de ingebouwde barcode- en RFID-scanners is de Gladius bovendien uiterst toepasbaar bij bijvoorbeeld magazijninventarisatie of toegangscontrole van evenementen."

Specificaties

Processor: Intel Atom 1.6GHz
Werkgeheugen: 1GB DDRII 533MHz
Data-opslag: 1.8" harddisk of compact flash
Batterijduur: 4,5 uur

(212 woorden)