Gemeente Sittard-Geleen


009_2009

PERSBERICHT

Nieuwe stap in ontwikkeling Sportzone

Sittard-Geleen, 28 januari 2009 - Gemeente Sittarrd-Geleen heeft met Afbouw stadion B.V. en ESCS Vastgoed B.V. afspraken gemaakt om gezamenlijk de mogelijkheden te onderzoeken voor de ontwikkeling van sport en onderwijs activiteiten binnen de Sportzone. Deze afspraken zijn vastgelegd in een intentieovereenkomst. Wethouder Ruud Guyt spreekt van een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Sportzone: 'Deze intentie-overeenkomst kan een van de pijlers zijn waarop we de Sportzone gaan realiseren. Samen met deze partners kunnen we op weg naar de centrumfunctie op het gebied van (top)sport die deze regio in Zuid-Limburg krijgt.'

De Provincie is nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Gedeputeerde Noël Lebens van de Provincie Limburg: 'Sportzone is een van de 15 beeldbepalende ontwikkelingen waarover de Provincie samen met gemeenten in Limburg afspraken heeft gemaakt. Wij ondersteunen dan ook intensief met kennis, kunde en middelen om dit mogelijk te maken'.

'Sportzone' is een netwerk van samenwerkende partijen, gericht op top-en breedtesport, talentontwikkeling, (sport)onderwijs, en economische impulsen gerelateerd aan sport. Partijen hebben elkaar gevonden om de ambitie Sportzone waar te maken en onderzoeken de mogelijkheden om investeringen te bundelen in de omgeving van het Fortuna stadion. Partijen hebben een intentieovereenkomst getekend, die het proces vastlegt om te komen tot vervolg afspraken over de herontwikkeling van de ESCS locatie aan de Sportcentrumlaan en de ontwikkeling voor Sportzone.

ESCS B.V. is de zakelijke naam voor Fitland. Fitland heeft plannen ontwikkeld voor de ESCS locatie aan de Sportcentrumlaan. Fitland werkt nauw samen met Leeuwenborgh opleidingen, DaCapo College en Arcus college aan het ontwikkelen en realiseren van een concept voor onderwijs in een doorgaande leerweg vmbo-mbo ('leercampus'), sport en leisure.

Afbouw stadion is een natuurlijke partner vanwege haar rol als ontwikkelaar van bedrijvenstad Fortuna en in het bijzonder het stadion en omgeving (Citta Plaza).


---




Gemeente Sittard-Geleen