Gemeente Lelystad

Eerste schetsen wijk Provinciepark in Warande

Ontwikkelaars hebben donderdag 29 januari een start gemaakt met de eerste schetsen van het project Provinciepark, een parkachtige wijk in Warande.

Beschermheer

Tijdens deze bijeenkomst, op het stadhuis van Lelystad, hebben de ontwikkelaars samen met de landschaparchitect (bureau Lubbers) hun schetsideeën voor de wijk nader toegelicht. De toekomstige wijk in Warande Provinciepark is opgedragen aan de voormalige commissaris van de Koningin in Flevoland M. Jager, vanwege zijn verdiensten voor de provincie. De heer Jager is betrokken bij de verdere ontwerpactiviteiten van deze wijk en is daarmee beschermheer van dit bijzondere woonproject.

Provinciepark

In een gebied van 11 hectare staan straks zon 300 woningen in een groene setting, omringd door twee parkbossen van formaat. In deze buurt wordt architectuur ontwikkeld met een verwijzing naar de 12 provincies van Nederland. Daarom worden vanuit alle provincies veelbelovende architecten erbij betrokken. Projectontwikkelaars Ballast Nedam, Combinatie Bemog//Bouwfonds, Volker Wessels en Van Wijnen werken nauw samen om dit woningbouwproject met zijn bijzondere thema te realiseren.

---