Nieuwe Cryptex CD van TXSoft beveiligt gegevens voor onbevoegden


Cryptex CD met wachtwoordbeveiliging maakt gestolen cd waardeloos voor niet geautoriseerde personen

VAALS, 20090129 -- De nieuwe Cryptex CD van TX Soft is een speciale CD-R waarin een zeer kleine en gebruikersvriendelijke recording assistent geïntegreerd is. Door de Self-Recording media technologie kan iedereen met enkele klikken gegevens op een CD-R kopiëren en deze desgewenst versleutelen en met een wachtwoord beveiligen - zonder dat op de computer software geïnstalleerd moet worden. Gevoelige data kunnen zo snel worden gebrand en toch veilig worden doorgegeven. Gegevens blijven veilig ondanks dat de CD misschien kwijtraakt of gestolen wordt.

Na het inleggen van de Cryptex CD in de recorder start automatisch het brandprogramma waarmee eenvoudig "on the fly" de gewenste gegevens naar de cd gekopieerd kunnen worden. Hiervoor wordt geen software en geen enkele driver op de computer geïnstalleerd. Na afsluiten van het brandproces wordt de cd uitgeworpen en worden alle tijdelijke en eventueel beveiligde gegevens van de computer onherstelbaar gewist.

Door de sterke wachtwoordbeveiliging en de 256 bit encryptie kan gevoelige data met de Crytpex CD veilig doorgegeven worden. Mocht de disc kwijt raken of gestolen worden zijn de gegevens zonder het bijbehorende wachtwoord niet leesbaar zodat de disc voor niet geautoriseerde personen volledig waardeloos is.

Bij het aanmaken van het wachtwoord kan door het gebruik van een virtueel toetsenbord op het beeldscherm voorkomen worden dat bijv. Trojaan software de toetsenborden aanslagen mee leest.

Indien dezelfde gegevens beveiligd naar meerdere ontvangers gestuurd moeten worden, kan de Cryptex CD naar speciale Cryptex kloon CDs gekopieerd worden. De klonen zijn dan even sterk en met hetzelfde wachtwoord beveiligd als de originele Cryptex CD. Voor grotere aantalen identieke beveiligde CDs kan hiervoor ook willekeurige duplicatie apparatur gebruikt worden. Dit maakt het mogelijk bijv. prijslijsten, die alleen door personen die over het wachtwoord beschikken gelezen kunnen worden, naar verschillende vestigingen of klanten te sturen.

De specificaties van de Cryptex CD zijn:

- CD-R media
- 680 MB capaciteit
- Beveiligt, versleutelt en kopieert uw gegevens on the fly
- Geen software installatie nodig
- « Admin-less » product
- Sterke wachtwoord beveiliging (255 tekens, speciale tekens)
- Virtueel toetsenbord zodat toetsenbord aanslagen niet gescand kunnen worden
- AES 256 Bit (CBC) encryptie algoritme
- Wist tijdelijke en versleutelde bestanden van de harddisk voor het afsluiten
- Verificatie van de versleutelde data kopie
- Multisession ondersteuning
- Recording software zonder driver installatie
- Voor Windows 2000, XP and Vista


Aanvullende informatie over de Cryptex CD is verkrijgbaar via cryptex@comex-sales.com of via tel. 043-30 88 400

Over COMEX sales B.V.

Comex is al meer dan 16 jaar dé merkonafhankelijke leverancier van storage oplossingen. Onze specialisatie zijn optische systemen [CD, DVD, blu-ray/BD] voor archief, opslag, duplicatie en publishing. Tevens hebben wij jarenlange ervaring met de verschillende storage technologieën en kunnen zo ook over RAID en tape-systemen onafhankelijk adviseren.

Wij leveren en ondersteunen disc printers, duplicatoren en duplicatiesystemen voor CD, DVD en BD van alle belangrijke merken. Voor opslag systemen in netwerkomgevingen bieden wij snelle RAID systemen met Ethernet, SAS, FibreChannel (FC) of SCSI aansluiting. Voor archivering van digitale gegevens adviseren wij optische jukebox systemen met capaciteiten tot 35 TByte per box. En voor backup toepassingen bieden wij professionele tape systemen van verschillende fabrikanten.