Advance introduceert eerste Medical Tablet PC


HEEMSTEDE, 20090129 -- Advance Technology introduceert de Mobile Clinical Assistant (MCA), de X10. De MCA X10 stelt verpleegkundigen, artsen en anderen werkzaam in de zorgsector, in staat om o.a. de zorg aan het bed te verbeteren met behulp van een geïntegreerd draadloos tablet pc. Hiermee kunnen zij inzage krijgen in informatie die is opgeslagen in elektronische patiëntendossiers (EPD).

De X10 is een nieuwe categorie mobiele apparatuur voor gebruik op de zorgplek, die is ontwikkeld met inbreng van zorgverleners en met behulp van door Intel Corporation uitgevoerde klinische workflowstudies, interviews en etnografisch onderzoek. De X10 is ook voorzien van het Intel Health Approval.

Toegerust op verbetering van de zorg
De MCA van Advance Technology brengt in één platform een aantal technologische eigenschappen samen, waaronder een gemakkelijk af te lezen 10,4 inch XGA-aanraakscherm, RFID- en barcodescanning, bluetooth, draadloze LAN (WiFi), 3G/HSDPA (optioneel) en een digitale camera. Het draagbare, permanent verbonden apparaat is zodanig ontworpen dat minimale training nodig is. Het biedt bovendien aanzienlijke voordelen voor de gebruikers, doordat het met de X10 mogelijk is medicatiefouten te verminderen, ziekenhuispersoneel en patiënten duidelijk te identificeren, patiëntenstaten in te vullen, belangrijke indicaties over de toestand van de patiënt te verkrijgen, verslagen te maken en bloedtransfusies te autoriseren, alsmede toezicht te houden op de genezing van patiënten.

Ontworpen door zorgverleners voor zorgverleners
"Verpleegkundigen hebben het al druk genoeg en elke kleine stap die kan worden uitgespaard is voor hen van groot belang." Het apparaat combineert technologie met gebruiksgemak en is ontworpen met het oog op de wijze waarop professionele zorgverleners werken bij patiëntenbezoek, waardoor het mogelijk wordt meer tijd aan praktische zorg van de patiënt te besteden.
Het totale concept van de X10 is ontwikkeld (onder supervisie van Intel) door bestudering van verschillende gebruiksmodellen, met directe inbreng van ziekenhuispersoneel. De afzonderlijke componenten in de X10 zijn goed op elkaar afgestemd voor maximaal gebruiksgemak en optimale draagbaarheid.

De X10, die is ontworpen als volledig gesloten apparaat zonder onnodige I/O-poorten, kan gemakkelijk worden gereinigd met een desinfecterend middel om verspreiding van infecties tegen te gaan, wanneer verpleegkundigen van de ene naar de andere patiënt gaan. Bovendien is de MCA door zijn degelijke constructie bestand tegen stoten, vallen en de algemene dagelijkse werkzaamheden binnen het ziekenhuis. Doordat het apparaat voldoet aan de eisen voor medische apparatuur, is het geschikt voor gebruik in een groot aantal ziekenhuisafdelingen, waaronder intensive care-afdelingen en operatiekamers.


De X10 is tevens uitgerust met een revolutionair kenmerk dat het mogelijk maakt de accu met een lange levensduur te vervangen zonder dat de actuele toepassingen worden verstoord (hot-swap). Het mobiele dockingstation is niet alleen ontworpen als laadapparaat, maar is ook geschikt voor kantoorgebruik als er een muis, toetsenbord en snelle ethernet-verbinding op worden aangesloten. Omdat het tablet in het dockingstation geplaatst wordt, ontstaat er een complete desktop PC.


"De X10 die voor en samen met zorgverleners is ontworpen, stelt verpleegkundigen in staat toegang te hebben tot de meest actuele patiëntengegevens en de toestand van patiënten direct vast te leggen, waardoor de zorg wordt verbeterd en de administratieve werklast van het ziekenhuispersoneel wordt verminderd."


De X10 wordt ondersteund door een aantal vooraanstaande leveranciers van software voor zorgtoepassingen, die bezig zijn hun software-interfaces te optimaliseren om te profiteren van de producteigenschappen die het platform de gebruiker biedt. Hieruit blijkt een brede steun van het ecosysteem voor de categorie.

Spraakherkenning
De X10 werkt ook uitstekend in combinatie met spraakherkenning (Dragon Naturally Speaking Medical) als invoermogelijkheid. Dit verhoogt de productiviteit en accuraatheid aanzienlijk. Advance Technology levert al sinds 1985 spraakherkenning en is de eerste en oudste firma in Nederland op dit gebied. De expertise in spraakherkenning is dan ook ongekend.

Duurzaamheid
De X10 van Advance Technology is bijzonder duurzaam. Het is geen probleem om deze met alcohol, iodine en andere ontsmettende middelen schoon te maken. Bovendien is de X10 tot 1 meter valbestendig en schok-/trilbestendig. De X10 voldoet tevens aan de
IP54 standaard.

Service
Advance Technology levert de X10 met 2 jaar collect en return garantie, waardoor er
2 jaar lang onbezorgd gewerkt kan worden met de X10, zonder bijkomende kosten. Mocht er onverhoopt toch iets aan mankeren, dan beschikt Advance Technology over een eigen professionele Service en Support Center die bekend staat als een van de snelste van Nederland.

Prijs en uitvoering
De verkoopprijs van de MCA begint bij 2.290,- euro excl. btw.

Beknopte Specificaties Advance X10
Scherm:          10.4" XGA TFT duo touch screen
Processor:       Intel ULV (ultra low voltage) U2100 1.06GHZ
Geheugen:        Maximaal 2Gb (533/667MHz)
Harddisk:        1.8" 120Gb
Video chip:      Geïntegreerde Intel 945 chipset(max. 224Mb gedeeld videogeheugen)
Communicatie:    Wifi (a/b/g/n), Bluetooth, optioneel 3G/HSDPA
Aansluitingen:   Barcode scanner, RFID reader, dockingstation aansluiting
Beveiliging:     Vingerafdruksensor
Stroom:          Net stroom, 2 oplaadbare accu's
Afmetingen:      270x256x35 (mm)
Gewicht:         1.3KG
Besturing:       Windows XP tablet PC/Windows Vista business

Advance Technology
Advance Technology, gevestigd te Heemstede, is al meer dan 25 jaar een toonaangevende onderneming die gespecialiseerd is in producten voor communicatie, mobiliteit en connectiviteit. Advance Technology beschikt over een zeer breed eigen assortiment draagbare computers, tablet pc's en mobiele oplossingen. Zo voert zij o.a. de merken Advance, Flybook, Gigabyte en VyeNote.