Van Geel Legrand ondergaat naamswijziging


BOXTEL, 20090129 -- De naam Van Geel Legrand BV is per 19 januari 2009 omgedoopt tot Legrand Nederland B.V. Deze naamswijziging vloeit voort uit de internationale merkenstrategie van de Franse moeder Legrand. Legrand is wereldwijde specialist op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken en wereldmarktleider in schakelmateriaal en kabeldraagsystemen.

Vijf productgroepmerken onder de Legrand-vlag
Naast het paraplumerk Legrand bestaan de vijf productgroepmerken voor de volgende assortimenten:
- Legrand: innovatieve en tijdsbesparende oplossingen in schakel- en verdeelinrichtingen, industriële componenten, schakelmateriaal, woningautomatisering en datanetwerken;
- Van Geel: vertrouwde kwaliteit in kabeldraagsystemen voor utiliteit en industrie;
- BTicino: Italiaans topdesign op het gebied van schakelmateriaal en deurcommunicatie;
- Cablofil: het meest voorgeschreven draadgootsysteem ter wereld;
- Planet Wattohm: topkwaliteit in bedradingskokers (Segma).
De nieuwe corporate brochure is verkrijgbaar. Kijk op www.legrandnederland.nl.

Over Legrand Nederland B.V.
Legrand Nederland B.V. in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van meer dan 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot de wereldmarktleider op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal; de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.





Ingezonden persbericht