Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)


6e Nationaal congres gezondheidsbevordering en preventie: de professional in perspectief


15 september 2008

Op 29 januari 2009 vindt voor de zesde maal het Nationaal congres gezondheidsbevordering en preventie plaats. Thema is dit keer `De professional in perspectief'. Het congres is bedoeld voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen op het werkterrein van gezondheidsbevordering en preventie en geïnteresseerd is in de invloeden van deze ontwikkelingen voor mensen werkzaam op dit terrein.

Via de invalshoeken `professie', `professional' en `persoonlijk' wordt op dit congres gezamenlijk nader invulling gegeven aan het profiel van de professional van de toekomst. Hoe beïnvloeden de ontwikkelingen het werkterrein en het vak van gezondheidsbevordering en preventie? Wat vraagt het aan kennis en competenties om deze ontwikkelingen succesvol op te pakken en welke eisen stellen deze ontwikkelingen aan de persoonlijke creativiteit van de gezondheidsbevorderaar en preventiewerker?

Belangrijke thema's op dit congres zijn onder meer het verbinden van preventie en curatie, de integrale aanpak en werken binnen een bestuurlijke omgeving. In diverse workshops wordt kennis rond de thema's aangereikt, aandacht besteed aan nieuwe vaardigheden en gediscussieerd over vragen als: hoe fit zijn we voor ons vak? Als vanouds wordt op dit congres de Wilhelmina Rouwenhorst-lezing gehouden en zal de winnaar van de Preffi-prijs 2009 bekend worden gemaakt.

Het 6e Nationaal congres wordt georganiseerd door het NIGZ in samenwerking met GGD Nederland, NSPOH en NVPG. Het vindt plaats in Regardz Eenhoorn Amersfoort. Meer informatie vindt u op www.nigz.nl/congres2009


---

Noot voor de redactie,