Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SLAU
19 januari 2009

Antjie Krog in Het Huis van de Poëzie

UTRECHT - Op donderdagavond 29 januari 2009 presenteert de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) het festival Huis van de Poëzie, een initiatief van dichter Ingmar Heytze en SLAU-voorzitter Ari Doeser. In het auditorium van het Utrechts Archief presenteert de bekende Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog de Gedichtendagbundel Waar ik jou word die zij speciaal schreef ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Gedichtendag.

Vanaf 20.00u kunnen poëzieliefhebbers voordrachten bijwonen van onder andere de Utrechtse dichters Mark Boog en Alexis de Roode, Vijftiger Gerrit Kouwenaar, de Vlaming Philip Hoorne, jonge honden als Vicky Franken, Erik Jan Harmens en Hanz Mirck, publiekslievelingen Anna Enquist en Rob Schouten, canondichter Arjen Duinker en podiumtijger Bart Chabot. Daarnaast presenteert poëziecriticus en dichter Kees van Domselaar zijn nieuwe bundel Een vrouw op het Zuiden en verrast romanschrijver Marcel Möring met zijn debuut Reinigingsadvies.

Zowel Tsead Bruinja als Erik Menkveld, beiden genomineerd voor de vierjarige aanstelling van Dichter des Vaderlands, nemen het woord tijdens het festival. Op woensdag 28 januari maakt presentator Joost Prinsen in een speciaal live NPS-televisieprogramma de winnaar bekend.

Het Huis van de Poëzie
http://www.huisvandepoezie.nl
Gedichtendag

Donderdag 29 januari 2009

Locatie: Het Utrechts Archief | Hotel/Restaurant De Rechtbank
Entree: Hamburgerstraat 28, Utrecht
Festivalkaarten (10 euro/7,50 euro) kunt u online bestellen, maar zijn ook verkrijgbaar bij de Utrechtse boekwinkel Savannah Bay, boekhandel Bijleveld en het Louis Hartlooper Complex.


---