Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2009/YG08
Buitenpost, 22 januari 2009

Expositie Rein Halbersma in gemeentehuis van Achtkarspelen

Van 22 januari tot en met 27 februari 2009 is in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost werk te bezichtigen van Rein Halbersma uit Kollum. De expositie bestaat uit diverse olieverfschilderijen en heeft als titel 'útsjoch'. Donderdag 29 januari om 20.30 uur opent burgemeester Tjeerd van der Zwan de expositie in het gemeentehuis in Buitenpost.

Rein Halbersma uit Kollum is vooral bekend om zijn olieverfdoeken van paarden, koeien en schapen. Hiernaast schildert hij ook landschappen; op dit moment met name impressies van bomen. Meer dan 30 jaar is Halbersma intensief bezig met zijn werk en heeft hij diverse lessen gevolgd, onder andere bij Peter van Houten. Halbersma neemt graag zijn schilderspullen mee naar buiten om ter plaatse te werken. Vaak is dat op de natte klei boven Dokkum, in het Noorderleeg of op de dijk bij Paesens Moddergat, waar hij de sfeer van het Wad vastlegt. Bij slecht weer werkt hij in de stal bij het vee of in zijn atelier, van waaruit hij over de weilanden achter Kollum uitkijkt en waar de dieren tot aan zijn raam kunnen lopen.

De expositie is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost (Stationsstraat 18). Openingstijden van het gemeentehuis: maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.




Gemeente Achtkarspelen