Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Nieuwe website over brede scholen

22 januari 2009
Meer en meer projecten en activiteiten vinden plaats in en om de scholen in De Baarsjes. Binnenkort hebben ouders en kinderen een website waar ze alles kunnen vinden over wat er gebeurt, en waar: www.bredeschoolloket.nl.

Lancering

Op donderdag 29 januari om 14.00 uur lanceert portefeuillehouder onderwijs Godfried Lambriex de nieuwe site in de Raadzaal van het stadsdeelkantoor (Baarsjesweg 224). De site is ontwikkeld door stichting AKROS in opdracht van het stadsdeel, en is een plek waar kinderen en ouders, scholen, aanbieders en samenwerkingspartners informatie over activiteiten en de brede schoolwerkwijze kunnen vinden.

Verschillende activiteiten

Elke school maakt gebruik van verschillende soorten activiteiten van diverse clubs en verenigingen die actief zijn in De Baarsjes. Omdat elke school anders is, en de scholen gevestigd zijn in verschillende buurten.

Alle scholen in De Baarsjes zijn brede scholen. Door extra activiteiten in en om school, onder en na schooltijd, maken kinderen (en indirect ook de ouders) kennis met beeldende kunst, muziek, sport en wetenschap. Zo kunnen kinderen ontdekken waar hun talenten liggen.