Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht meet verkeersdrukte op invalswegen tijdens spits

De gemeente Utrecht onderzoekt op dinsdag 27 en donderdag 29 januari op 10 locaties de verkeerdrukte op de invalswegen van de stad. Speciale teams schatten per minuut tot op 20 meter nauwkeurig de lengte in van het aantal wachtende auto's. Daarnaast registeren detectielussen ook de aantallen auto's op de invalswegen van de stad. Het onderzoek betreft zowel het verkeer dat Utrecht binnenkomt als het verkeer dat de stad uitrijdt.

De gemeente gebruikt deze gegevens om straks bij de uitvoering van grote wegprojecten - aan bijvoorbeeld de Majellaknoop en verkeersplein Hooggelegen- de verkeerseffecten van deze werkzaamheden de bepalen. De gemeten verkeersdrukte kan aanleiding zijn om verkeerslichten anders in te stellen, zonodig andere omleidingsroutes aan te wijzen en extra aandacht te vragen voor alternatieve vervoerwijzen. Rijkswaterstaat en de gemeente Utrecht doen er alles aan om de komende twee jaar bij uitvoeringswerkzaamheden in Utrecht-West de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

Onderzoek Utrecht meet de verkeersdrukte op de invalswegen op 27 en donderdag 29 januari 2009 gedurende de ochtendspits tussen 07:00 - 09:00 uur en gedurende de avondspits tussen 16:00 - 18:00 uur.