TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 27-01-2009

Televisie
HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS
Uitzending donderdag 29 januari
Nederland 1 - 21.30 uur

HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS BEKROOND MET BEELD EN GELUID AWARD

Het eerste seizoen van HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS heeft maandag 26 januari de Beeld en Geluid Award 2008 in ontvangst mogen nemen voor 'Beste Programma in de categorie Amusement'.

Op donderdag 29 januari ziet de kijker het verhaal achter Sacha. Haar leven lijkt op dat van een prinses. Ze groeit op in een rijk gezin in Heemstede en is aan het eind van de vijftiger jaren veruit de mooiste van haar klas op het keurige Jac P. Thijsse Lyceum. Op school wordt veel gefeest, Sacha is geliefd bij iedereen en trekt als fotomodel zelfs de aandacht van playboy op leeftijd Hugh Hefner. Via haar vader, een bekende in de racewereld, komt zij in aanraking met de autosport. Zo komt zij in de belangstelling van de dan wereldberoemde coureur Graaf Wolfgang Berghe von Trips. Deze wil haar zelfs aan zijn moeder voorstellen als zijn aanstaande verloofde. Maar dan slaat voor de eerste keer het noodlot toe... Presentator Jaap Jongbloed bezoekt Sacha in haar huis in Zuid Afrika. Ze reizen samen terug terug in de tijd en naar Nederland voor een emotionele tour vol herinneringen aan haar schooltijd en het verlies door noodlottige ongevallen.

In de tweede, achtdelige reeks van HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS zoekt presentator Jaap Jongbloed opnieuw naar het verhaal achter dit ooit aanbeden meisje uit de klas. Hoe is het haar vergaan? Is haar schoonheid een garantie voor succes in het leven geweest of werd het juist als belemmering ervaren? Klasgenoten en bekenden halen herinneringen aan haar en de oude schooltijd op. Nostalgie, bijzondere verhalen en veel liefde in dit programma, dat iedere kijker terugvoert naar de overzichtelijke tijd op school.

Voor meer informatie: www.mooistemeisjevandeklas.nl




TROS