Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort ­ woensdag 28 januari 2009

EMBARGO TOT EN MET DONDERDAG 29 JANUARI 2009 18.30 UUR

Koninklijke Onderscheiding voor Cees Krul, algemeen directeur Amfors Groep Amersfoort

Ter gelegenheid van zijn afscheid als algemeen directeur Amfors Groep Amersfoort heeft de heer Cees Krul de Koninklijke Onderscheiding "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau" uit handen van burgemeester Van Vliet-Kuiper ontvangen. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsbijeenkomst op donderdag 29 januari om 18.30 uur in Theater & Congrescentrum De Flint.

Cees Krul (64) gaf vijftien jaar lang op inspirerende wijze leiding aan het RWA en elf jaar aan de Amfors Groep. Per 31 december 2008 trad hij af als statutair directeur. Onder zijn leiding is de Amfors Groep uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in de regio. Amfors Groep zet zich in voor arbeidsintegratie van gehandicapte en niet-gehandicapte medewerkers in een bedrijfsmatige, commerciële werkomgeving.

Zowel op nationaal als op internationaal niveau zette hij zich in voor de ontwikkeling van de sociale werkvoorziening. In de periode 1998 ­ 2002 was de heer Krul secretaris/penningmeester van het Nationaal Overlegorgaan Sociale Werkvoorziening, het huidige Cedris. Vanaf 2000 tot 2006 was hij voorzitter van de Raad van Advies van ROC ASA.

Vanaf 2006 is de heer Krul vertegenwoordiger in het bestuur van Workability Europe, een organisatie die de belangen behartigt van meer dan twee miljoen gehandicapten in Europa en de wereld. Van 1997 tot 2004 was hij voorzitter van de Vereniging Amersfoortse Bedrijven en was hij tevens de vertegenwoordiger van de VAB in het bestuur van VNO/NCW regio Eemland. Vanaf 2007 is de heer Krul vice-president van de Fédération Européenne des Employeurs Sociaux.

Bovendien is de heer Krul een zeer betrokken initiator van jazz en cultuur initiatieven, zoals het Amersfoort Jazz festival, het Mid-Winter Jazz Gala en het Toots Thielemans International Jazz Talent Concours.

Noot voor de redactie,