Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Opening tentoonstelling Klimaat en Energie

28 januari 2009

Wat doe jij aan een beter milieu? Deze vraag kregen schoolkinderen in stadsdeel Zuidoost dit schooljaar voorgelegd in het kader van het project Energiezuinig ZO! Met een tekening of collage konden zij deze vraag beantwoorden. En met hun tekening of collage maken zij vervolgens kans op een waardebon van de IKEA of een gratis entreekaartje voor science center NEMO.

Op donderdag 29 januari 2009 opent Emile Jaensch, portefeuillehouder Beheer en Milieu, de tentoonstelling Klimaat en Energie in het kader van het project Energiezuinig ZO! Hij maakt hierbij tevens de winnaars bekend van de kinderen die hebben meegedaan aan de prijsvraag. De opening vindt plaats om 16.00 uur in het Informatiecentrum van het stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150.

Tijdens de feestelijke opening kunnen bezoekers hun kennis testen bij een milieuquiz en is de documentaire `An Inconvenient Truth' van Al Gore te zien. De tentoonstelling is tot en met dinsdag 3 maart 2009 te zien. Het informatiecentrum van stadsdeel Zuidoost is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur.

Het Amsterdams Steunpunt Wonen werkt met het project Energiezuinig ZO! in Amsterdam Zuidoost aan energiebesparing. Het informeert deelnemende scholen en verstrekt adviezen om energie te besparen bij mensen thuis.