Ingezonden persbericht


SIMANIMALS VOOR DE NINTENDO WII EN DS NU VERKRIJGBAAR

De spiksplinternieuwe titel van De Sims Studio moedigt je aan je wilde kant te laten zien!

Schiphol-Rijk ­ 29 januari, 2009 - SimAnimals(TM) voor de Wii(TM) en Nintendo DS(TM) van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) ligt vanaf vandaag in de schappen. SimAnimals daagt je uit om tal van wilde dieren aan te raken, te bewegen en te besturen terwijl je steeds dieper het bos intrekt. Jij bestuurt een handje op het scherm waarmee je bijna alles in de game kunt oppakken, aanraken en bewegen; van eekhoorns tot vossen en van bomen tot bloemen. Leef samen met deze dieren in hun natuurlijke omgeving en afhankelijk van hoe jij ze behandelt, zullen de dieren van je gaan houden...of juist niet! Ontwikkel een relatie met de wilde dieren en hun familie en beleef de humor en het drama van overleven in de wildernis.

"We zijn enorm verheugd met de lancering van SimAnimals, onze gloednieuwe titel van De Sims Studio, die naar onze mening een nieuwe categorie van dierenvideogames definieert" aldus Sam Player, uitvoerend producent voor SimAnimals. "SimAnimals maakt gebruik van de Wii-afstandsbediening en de Nintendo DS splitscreen om een meeslepende en voelbare beleving te creëren waarmee je op een eenvoudige en intuïtieve manier onderdeel wordt van de expressieve, snelle en soms verrassende acties in het bos. We kunnen niet wachten om te horen welke verhalen spelers gaan vertellen met behulp van dieren in plaats van mensen als hoofdrolspelers."

Wilde dieren in overvloed! Je zult tal van vriendelijke wilde dieren tegenkomen als herten, eekhoorns, konijnen, egels en uilen maar ook een paar ondeugende dieren als vossen, wasberen, dassen, kraaien en beren die de boel graag op stelten zetten. Duik middenin de actie als ze allemaal samenkomen in je eigen bos om de wildste avonturen te beleven!

Los uitdagingen op en bereik doelstellingen tijdens het spel want de dieren hebben jou nodig om gezond en sterk te worden. Ontdek geheimen, speel bosgebieden vrij en ontdek unieke voorwerpen en wilde dieren, waarvan sommige met wel hele speciale vaardigheden, door de opdrachten te voltooien. Het is een kwestie van eten of gegeten worden...Ontdek wie de lastposten zijn en wie de goedzakken om te zorgen dat iedereen het goed met elkaar kan vinden ­ of juist niet! In SimAnimals voor de Wii kun je met maximaal drie vrienden in de coöperatieve modus op avontuur gaan! Het bos zit boordevol spannende wilde dieren en is groot genoeg voor jou en je vrienden.

Daarnaast kun je SimAnimals ook op de Nintendo DS spelen. Gebruik de stylus om interacties met de dieren in hun eigen omgeving uit te voeren en blaas in de microfoon om het fruit van de bomen te laten waaien, bloesems te verspreiden en meer!

SimAnimals is exclusief door De Sims Studio voor de Wii en Nintendo DS ontwikkeld. SimAnimals heeft een PEGI-leeftijdsadvies van 3+. Bezoek voor meer informatie www.simanimals.com en bezoek www.info.ea.com voor materiaal.

###

Over De Sims
Sinds de De Sims(TM)-gamereeks werd geïntroduceerd in februari 2000, is er tot op heden het indrukwekkende aantal van 100 miljoen exemplaren van verkocht. De Sims(TM)-gamereeks is in 22 talen vertaald in 60 verschillende landen. De reeks werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. Bezoek www.desims2.nl of www.desims2.be voor het laatste nieuws over De Sims en om de hipste creaties van onze community-leden voor De Sims 2 te bekijken. Kijk op www.desims3.nl of .be om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en informatie over De Sims 3. Bezoek www.desims2.nl voor meer informatie over de MySims-gamereeks.

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA), dat haar hoofdkantoor in Redwood City, Californië heeft, is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS Freestyle TM en POGOTM. In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan er meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten (engels) naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO, De Sims en SimAnimals zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Wii en Nintendo DS zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:
Tjerk Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl