Ingezonden persbericht


29 januari, 2009

BWISE MELDT VOOR HET VIJFDE JAAR OP RIJ EEN STERKE GROEI EN WINSTGEVENDHEID

GRC leverancier verbetert marktpositie in Europa en Verenigde Staten

's-Hertogenbosch, 29 januari 2009 - BWise, marktleider op het gebied van Governance, Risk management en Compliance (GRC) software oplossingen, meldt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een verdubbeling van de groei en een netto winstgevendheid in alle kwartalen van 2008. Om tegemoet te komen aan de snel toenemende marktvraag naar GRC oplossingen heeft BWise het afgelopen jaar extra geïnvesteerd in zowel een breder productaanbod als in de infrastructuur van de organisatie. Een aantal behaalde resultaten in 2008 zijn:


· Nieuwe klanten behaald in 20 verschillende landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Afrika. Vervolgens hebben BWise consultants in meer dan 30 landen over de hele wereld implementaties uitgevoerd.
· BWise heeft nu meer dan 300.000 gebruikers, bij ruim 500 GRC klanten verspreid over 80 verschillende landen.
· In 2008 is BWise 4.0 gelanceerd die de integratie van Governance, Risk Management en Compliance op een basis van Procesmanagement verder onderstreept.

· In 2008 heeft BWise diverse GRC oplossingen vervangen die niet meer marktconform waren met de wensen van grote ondernemingen die ook genoteerd zijn in de Fortune 500.

Robert Pijselman, CEO van BWise: "BWise is de enige GRC platform leverancier die een verdubbeling van de groei en winstgevendheid heeft laten zien voor het vijfde jaar op een rij en die in staat is om haar technologie in 20 verschillende landen te verkopen en te implementeren. Een groot aantal bedrijven heeft bijvoorbeeld vlak na de invoering van SOX gekozen voor een eenvoudige oplossing om snel aan de vereisten te kunnen voldoen. Na verloop van tijd komt men erachter dat hier nadelen aan kleven. Integraties met andere compliance of GRC projecten is moeilijk en uitbreidingen zijn complex en kostbaar. Wij zien dat bedrijven dan overstappen op een geïntegreerde GRC oplossing die hen helpt om efficiënt te voldoen aan wet- en regelgeving en het beter in kaart brengen en monitoren van de risico's die een onderneming loopt."

BWise heeft met de release van versie 4.0 in 2008 een nieuwe industriestandaard willen neerzetten op het gebied van GRC met referenties in vrijwel alle sectoren zoals financiële dienstverlening, energy, semi-conductor/en overheden. BWise heeft in 2008 deze groei kunnen doormaken dankzij toonaangevende nieuwe klanten in ondermeer Amerika, Scandinavië, Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Koeweit en China.

Luc Brandts, CTO en Oprichter van BWise: "We geloven in gezond verstand en een gedegen aanpak om een moderne, schaalbare organisatie op te bouwen. We concentreren ons op het succes van de klant door hen te helpen met het stroomlijnen van hun risicomanagement en compliance processen. We luisteren naar onze klanten, delen onze ervaring en kennis en verbeteren het BWise product continue. Onze referenties op de BWise website laten zien welke voordelen onze oplossing biedt. Executives die voor de camera willen vertellen over het succes dat BWise hen heeft opgeleverd zegt veel. We zijn enorm blij met de continuïteit in onze groei en toenemende marktadoptie wat terug te zien is in onze goede jaarresultaten."

Robert Pijselman: "Diverse strategische nieuwe klanten in Amerika hebben onze omzet in Amerika verdriedubbeld. Deze opdrachten variëren van het invoeren van strategisch enterprise risk management oplossingen op hoog niveau tot en met het vervangen van verouderde audit oplossingen. Analisten positioneren BWise als marktleider op zowel de Amerikaanse als Europese markt. De markt van Governance, Risk en Compliance is volop in beweging. BWise verwacht zich ook in 2009 blijvend te kunnen onderscheiden op basis van haar rijke geschiedenis in procesmanagement wat de basis vormt voor het integreren van alle GRC projecten."

# # #

Over BWise
BWise is een wereldwijde speler op het gebied van Governance, Risk en Compliance (GRC) software, gebaseerd op een sterk fundament vanuit business proces management. Sinds 1994 levert BWise haar klanten een geïntegreerde software oplossing om Corporate Governance, Enterprise Risk en Performance Management gestructureerd aan te pakken. Processen worden snel en efficiënt gedocumenteerd, risico's gesignaleerd en gezamenlijk met bijbehorende beheersmaatregelen gecommuniceerd via het web. Deze oplossingen dragen bij aan het effectief voldoen aan wet- en regelgeving zoals de Sarbanes-Oxley Act, Basel II en de Code Tabaksblat. Meer dan 300.000 gebruikers in meer dan 80 verschillende landen maken dagelijks gebruik van de BWise oplossing. Onder andere Aegon, TNT, Nielsen (VNU), Crucell en Connexxion mogen wij in Nederland tot onze klanten rekenen. Kijk voor meer informatie op www.bwise.nl

Media Contacten:

BWise BV
Clarinda Dobbelaar
Tel: +31 (0)73 64 64 915
E-mail: clarinda.dobbelaar@bwise.com
www.bwise.nl / www.bwise.com

Trimedia
Marijke van Hooren
T: +31 (0)6 141 10 651
E-mail: mvanhooren@trimedia.nl