'Concept0031|BNA' krijgt eervolle vermelding dankzij inzet SFA

Datum: 29-01-2009

Op 21 januari is de Div GoodPracticePrijs 2008 uitgereikt. De prijs stimuleert werkgevers in het midden- en kleinbedrijf om meer allochtone medewerkers in het personeel op te nemen. Nadat de Stichting Fonds Architectenbureau's (SFA) architectenbureau's had gestimuleerd een praktijkvoorbeeld in te sturen, werden er drie bureaus genomineerd voor de prijs. Hoewel geen van hen winnaar is geworden, krijgt 'Concept0031|BNA' een bijzondere vermelding voor nieuwe en veelbelovende initiatieven van mkb-werkgevers voor diversiteit op de werkvloer.

De organisatie van de prijs was aangenaam verrast door de aanmeldingen uit de architectenbranche. Dankzij de oproep van de SFA heeft de organisatie een nieuwe categorie in het leven geroepen: 'bijzondere vermelding'.

Bijzondere vermelding

De 'Bijzondere Vermelding 2008' ging naar Concept0031|BNA, een architectenbureau waarvan Ergün Erkoçu directeur is. Boudewijn Ariaansz, projectleider UWV Werkbedrijf, sprak namens de jury lovend over de activiteiten van Concept0031: Erkoçu is op een bijzondere manier betrokken bij tal van projecten: van een stedenbouwkundig ontwerp voor het Amsterdamse Slotervaart tot het doen van onderzoek naar de problemen van hangjongeren in de Haagse Schilderswijk. Hij heeft oog voor zijn omgeving". Erkoçu werkt bewust met medewerkers met een allochtone achtergrond. Maar ook met personeel met MBO-niveau. "Wij houden zogenoemde 'keukentafelgesprekken' waarvoor wij mensen met verschillende achtergronden en disciplines bij elkaar brengen. Daaruit komen mooie initiatieven voort. Zoals de Poldermoskee, waar moslims en niet-moslims bijeen komen."

De GoodPracticePrijs

De GoodPracticePrijs is voor de werkgever met het beste diversiteitsbeleid. Enkele criteria die de jury stelt: ondernemersvisie op en doelstelling voor diversiteit in het bedrijf, betrokkenheid van directie en management bij uitvoering van diversiteitsbeleid, acties voor werving en selectie, instroom, doorstroom en behoud van medewerkers met een etnische achtergrond én de resultaten die daarmee zijn geboekt.

De Div GoodPracticePrijs 2008 is een initiatief van Div (Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement) en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur met de naam 'Dragers van verre' van Nelson Carrilho en een jaar lang aandacht in de (vak-)media.

De Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA) maakt gebruik van de communicatie en beleidsondersteuning van het CAOP.

CAOP | Lange Voorhout 9-13, 2514 EA Den Haag | T 070 376 57 65 F 070 345 75 28 | info@caop.nl
Disclaimer