Gemeente Heemskerk



donderdag, 29 januari 2009

Kennemer Bouwgroep en gemeente Heemskerk begraven strijdbijl

De Kennemer Bouwgroep en de gemeente Heemskerk begraven de strijdbijl. Zij zijn tot overeenstemming gekomen over de (verdere) ontwikkeling van het duurzame bedrijventerrein De Trompet.

De gemeenteraad heeft eerder de Kennemer Bouwgroep (KBG) en het college gevraagd zich in te spannen om verschillen van inzicht op te lossen. De gemeenteraad vond dat de discussie negatief uitwerkte op het beeld van het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland. Naar het gevoel van de gemeenteraad ging er ten onrechte veel energie zitten in het elkaar overtuigen van het gelijk over de gemaakte afspraken over grondprijzen, leveringsvoorwaarden en dergelijke. Deze energie moet volgens de gemeenteraad juist positief gebruikt worden om de ontwikkeling van de Trompet daadkrachtig door te zetten.

Met vereende kracht hebben de Kennemer Bouwgroep en het college gewerkt aan het overbruggen van de verschillen van inzicht. Zo is over de ontwikkeling van de noordpunt van de Trompet afgesproken dat de KBG dit gaat uitvoeren. Gezien de deskundigheid die de KBG heeft opgebouwd met het ontwikkelen van de Trompet is het gewenst dat de KBG het volledige terrein gaat ontwikkelen. De gemeente overwoog in een eerder stadium de noordpunt van het bedrijventerrein geïsoleerd in ontwikkeling te brengen in verband met een eventueel hogere grondopbrengst. Daarnaast is er overeenstemming bereikt over de verrekening van de kosten en de opbrengsten van kavel 8. Tenslotte hebben de partijen besloten de overige ondergeschikte verschillen van mening te laten rusten.

De Kennemer Bouwgroep en het gemeentebestuur zijn blij met dit onderhandelingsresultaat. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat het begraven van de strijdbijl positief zal uitwerken voor zowel de aannemers die de ontwikkeling gaan uitvoeren als de ondernemers die zich op de Trompet gaan vestigen.

---