Cegeka's dochteronderneming IT Omni ontvangt Belgacom Partner Award

29/01/2009 11:08

CEGEKA

Herk-de-Stad, 29 januari 2009

IT Omni nv, een dochter van de Cegekagroep, heeft de prestigieuze Belgacom Partner Award 2008 in de wacht gesleept. Cegeka-IT Omni wordt door Belgacom beloond als meest performante partner.

IT Omni, met als hoofdactiviteiten ICT-en webtechnologie en retail marketingadvies, is Advanced Belgacom Business Partner met specialisatie in VPN, datacommunicatie en betaalverkeer, zowel voor de retailsector als B2B.

In december 2008 hebben IT Omni en Belgacom een belangrijk contract afgesloten met de Groep Boerenbond. Dit contract loopt over 3 jaar en bestaat uit 300 explore verbindingen voor alle vestigingen van Boerenbond, Aveve, SBB en KVLV. Verder omhelst het contract een hosting platform voor al deze vestigingen en tevens een outsourcing van de ICT-infrastructuren. Meer dan 600 thuiswerkers en 1500 werkstations zijn reeds op dit platform aangesloten.

Sinds begin september 2008 maakt IT Omni, samen met ICT-infrastructuurspecialist MSP deel uit van Cegeka.

Over Cegeka - turning IT into strategic advantage

Cegeka is een Belgische ICT-dienstenleverancier en één van de belangrijkste hosters van ICT-infrastructuren in de Belux. Onder de noemer 'Ecolomotion' centraliseert Cegeka de computersystemen van bedrijven in zijn datacenters in Hasselt en Leuven. Dat heeft voor klanten een onmiskenbaar positieve invloed op de kost van hun werkplekken, op hun ecologische voetafdruk en op het leven van hun informatiewerkers. Andere diensten van Cegeka omvatten de implementatie en integratie van ICT-infrastructuren, managed services, outsourcing, gebruikersondersteuning, desktopbeheer, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen, technische ondersteuning en adviesverlening.

Cegeka werd opgericht in 1988. Met een geconsolideerde omzet van 135 miljoen euro en meer dan 1000 ICT-professionals is Cegeka uitgegroeid tot het meest rendabel en toonaangevend ICT-servicebedrijf in de Belgische markt. Klanten van Cegeka zijn voornamelijk actief in de gezondheidszorg, sociale zekerheid, media, en de publieke, private en financiële sector. Klanten zijn onder meer Argenta, Aviapartner, BMW, Corelio, Domo, Ford, Gasthuiszusters Antwerpen (GZA), KBC Securities, Lease Plan, MSC Home Terminal, Nike, Randstad, Sanoma Magazines, Thomas Cook en Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA). Bezoek http://www.cegeka.be voor meer informatie.

Over IT Omni

IT Omni is een spin-off van de centrale diensten van de Groep Aveve en telt momenteel een 17-tal personeelsleden in Herk-de-Stad. Eind 2000 werd IT Omni een afzonderlijke bedrijfseenheid om de opgedane specialisatie op de markt te brengen vanuit twee competentiecentra: 'ICT- en webtechnologie' en 'Retail-marketingadvies'. In 2007 realiseerden deze competentiecentra een omzet van 1,5 miljoen euro. Ze genieten aanzien bij klanten als Aveve, Euroshoe, Veritas, JBC, Renmans, Bart Smit, E5, ... Sinds september 2008 is IT Omni opgenomen in de Cegekagroep met hoofdvestiging in Hasselt.

IT Omni helpt zijn klanten om een substantieel concurrentieel voordeel te verwerven door hun businessprocessen te ondersteunen met technologisch vernieuwende oplossingen en advies. In haar streven naar totaaloplossingen heeft de vennootschap zich omringd met sterke en betrouwbare partners. IT Omni haalt zijn kracht uit de bekwaamheid van de medewerkers, hun passie, ervaring en hun gedrevenheid naar klantentevredenheid. Bezoek http://www.cegeka.be voor meer informatie.

Related Links:

Voor hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel