Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Première theatervoorstelling 'Web'

'Web' Op internet is alles mogelijk. Je kunt er doen en zeggen wat je wilt. Flirten, praten, lachen, schelden. Contacten worden snel gelegd en weer verbroken. Je kunt er jezelf, maar ook iemand anders zijn. Het voelt er veilig omdat je anoniem bent. Maar ook onveilig omdat je nooit zeker weet wie de ander echt is.

Op vrijdag 30 januari a.s. speelt theatergroep PlayBack in Amsterdam de première van de interactieve voorstelling 'Web'. 'Web' gaat over de risico's van contacten via internet en is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar.

Sofie draait het liefst keiharde muziek, zo hoort ze het geschreeuw van haar ouders niet. Op haar kamer trekt ze zich terug en bezoekt chatrooms. Daar leert ze Mas18 kennen. Hij geeft Sofie het gevoel dat hij haar begrijpt en dat gebeurt Sofie niet vaak. Mas18 daagt haar uit om elkaar in het echt te ontmoeten. Maar Mas18 is geen 18 en hij heeft heel andere bedoelingen dan Sofie had verwacht.

In 'Web' kruisen verschillende verhalen elkaar. Het verhaal van Sofie en Mas18, maar ook die van Bas en Xanna. Tussen hen ontstaat een bijzondere vriendschap.

Na de voorstelling volgt een interactief gedeelte waarin de spelers van PlayBack de jongeren uitdagen tot een gesprek en uitnodigen op de spelvloer. Er komen vragen aan bod zoals: Hoe bepaal je of je iemand kan vertrouwen en of je dezelfde verwachtingen hebt? Wat durf je in de echte wereld niet, maar achter de computer wel? Waar liggen jouw grenzen en hoe geef je die aan?

PlayBack speelt de voorstellingen op middelbare scholen door heel Nederland. Voor aanvullend lesmateriaal zoals voorlichting, lespakketten en nazorg werkt PlayBack samen met professionele instanties. Kijk hier voor meer informatie. Kinderpostzegels heeft de totstandkoming van 'Web' mede mogelijk gemaakt.