Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Kenniskracht - lessen uit acht jaar energieonderzoek

30 januari 2009 9.00 - 18.00 uur

Wetenschappers van het Stimuleringsprogramma Energieonderzoek hebben de afgelopen jaren onderzocht hoe de energiehuishouding in Nederland duurzaam gemaakt kan worden. Het programma, gecoördineerd door NWO en SenterNovem, wordt op 30 januari in de Beurs van Berlage afgesloten met de conferentie 'Kenniskracht'.

Verschillende wetenschappers en beleidmakers geven hun visie op energieonderzoek. Hoofdspreker Ad van Wijk opent de dag. In de parallelsessies geven presentaties en debatten meer verdieping in deelvraagstukken rond energietransitie. Aan het einde van de dag ontvangt Mark Frequin, directeur-generaal Energie en Telecom van het Ministerie van EZ uit handen van dagvoorzitter Jan Paul van Soest het boek Nieuw Licht. Het boek geeft een overzicht van de huidige energietransitieproblematiek en de bijdrage die de onderzoekers uit het programma Energieonderzoek hebben geleverd.

De conferentie is bedoeld voor iedereen die vanuit wetenschap, beleid of praktijk, interesse heeft in kennisontwikkeling rond energietransitie en energie-innovatie. Voertaal is hoofdzakelijk Nederlands. De toegang is gratis, maar registratie is wel verplicht.
* Programma 'Kenniskracht - lessen uit acht jaar energieonderzoek'
* Vrijdag 30 januari 2009, 9.00 - 18.00 uur
* Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam

Meer informatie over Kenniskracht en het volledige programma

Let op: gebruik van het registratieformulier is verplicht. Deelname is gratis.