Gemeente Lingewaal


informatiedag voor inwoners van het laagvlieggebeid Maas-Waal apache helikopter

De gemeente Lingewaal ligt in het laagvlieggebied Maas-Waal, waar helikopterpiloten oefeningen houden met onder andere Apaches, om zich voor te bereiden op buitenlandse missies, zoals die in Afghanistan. De helikopters zijn gestationeerd op de Vliegbasis Gilze-Rijen en oefenen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.

Om inwoners van het laagvlieggebied nader te laten kennismaken met het werk van het Defensie Helikopter Commando, nodigt de commandant van de Vliegbasis Gilze-Rijen een gelimiteerd aantal inwoners uit voor een informatiedag op vrijdag 30 januari 2009 tussen 13.00 en 17.00 uur.

Tijdens de inloopmiddag kunt u, naast het verkrijgen van informatie over het doel van de oefenvluchten, onder andere een Apache gevechtshelikopter en een Chinook transporthelikopter van dichtbij bekijken, vindt u informatiestands over de oefenvluchten, en is er een demonstratie van de handelingen bij een voorzorgslanding van een Apache. Uiteraard is er ruimte voor al uw vragen over de oefenvluchten. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een rijstbuffet.

Zonder tegenbericht zal staatssecretaris J. de Vries een deel van de middag bijwonen en ingaan op eventuele vragen.

De informatiemiddag wordt gehouden op verzoek van de klankbordgroep laagvlieggebied Maas-Waal, waarin vertegenwoordigers van diverse gemeenten uit het laagvlieggebied zitting hebben onder voorzitterschap van burgemeester Petter van Woudrichem. In verband met de veiligheid en het niet verstoren van de dagelijkse werkzaamheden op de vliegbasis is er toegang voor maximaal 1000 personen uit het laagvlieggebied.

Wilt u de informatiemiddag bijwonen? Dan gelden de volgende spelregels:


- u heeft een toegangskaart nodig.


- Toegangskaarten zijn uitsluitend beschikbaar voor inwoners van de gemeenten in het laagvlieggebied Maas-Waal.


- Per gemeente worden maximaal 100 toegangskaarten uitgegeven. Vooraf reserveren van toegangskaarten is niet mogelijk en op = op.


- In het gemeentehuis van Lingewaal kunt u, op vertoon van uw legitimatiebewijs, in de week van 12 tot en met 16 januari 2009 tijdens de openingsuren van het gemeentehuis maximaal vier toegangskaarten per adres afhalen bij het loket van de afdeling burgerzaken zolang de voorraad strekt.


- De kaarten worden op naam uitgegeven.


- Op 30 januari neemt u uw toegangskaart op naam en uw legitimatiebewijs mee naar de vliegbasis.