Gemeente Roermond

Leerlingen van Connect College te Echt exposeren

Unieke samenwerking tussen onderwijs en museum Leerlingen van Connect College te Echt exposeren

Op vrijdag 30 januari a.s om 17.00 uur opent wethouder Huub Boots de expositie 'Remake' in het Stedelijk Museum Roermond. Jan fasen, voorzitter centrale directie Connect College Echt, houdt een openingstoespraak. leerlingen verzorgen diverse optredens. De expositie is te bezichtigen tot en met 1 maart 2009.

Atelier Cuypers voor de vierde keer

Atelier Cuypers, een initiatief van het Stedelijk Museum Roermond, blijkt een succesformule. Voor de vierde keer organiseert het museum dit schooljaar in samenwerking met de scholen voor voortgezet onderwijs in de regio het project. Het is een uniek concept, dat zowel bij de docenten en leerlingen als bij het museum veel bijval vindt. Het museum levert de collectie en een expositiezaal en de leerlingen leveren hun creativiteit tijdens de lessen op school. Het resultaat, een groot aantal werken geïnspireerd op de collectie van het Stedelijk Museum Roermond, is voor een breed publiek te zien tijdens de aansluitende exposities. Voor het museum is het een gelegenheid om de collectie op een gerichte manier onder de aandacht te brengen. Voor de leerlingen vormt de expositie een echte kroon op hun werk.

Op de website www.ateliercuypers.nl kunt u alles rond Atelier Cuypers volgen. De website is dit jaar uitgebreid met websites, die leerlingen hebben gemaakt voor Atelier Cuypers.

Van 6 t/m 29 maart zullen leerlingen van Lyceum Schöndeln en Mavo Roermond exposeren in het kader van Atelier Cuypers.

Remake door leerlingen van Connect College Echt 30 januari t/m 1 maart 2009 Stedelijk Museum Roermond Andersonweg 4, T 0475-3334906, E museum@roermond.nl W www.museum.roermond.nl Geopend: dinsdag t/m vrijdag 11 17 uur; zaterdag en zondag 14 17 uur Gesloten: maandag en 22 t/m 24 februari ( Carnaval )

Publicatiedatum: 13-01-2009 Bijgewerkt: 13-01-2009