Oudste specialisatievereniging van advocaten "LSA" bestaat 20 jaar

14/01/2009 16:45

Letselschade-Advocaten

Vereniging LSA is een vereniging van advocaten die zijn gespecialiseerd in letselschade en overlijdensschade. In LSA werken advocaten van slachtoffers en advocaten van verzekeraars succesvol samen aan de opleiding en kwaliteit van letselschade-advocaten. Van een handvol advocaten in 1989 is de vereniging uitgegroeid tot 310 advocaten anno 2009. LSA is daarmee niet alleen de oudste, maar ook een van de grootste specialisatieverenigingen binnen de Nederlandse Orde van Advocaten.

Het 20-jarig bestaan wordt gevierd met een symposion op 30 januari 2009.

"Kernthema's bij personenschade".

Vragen die aan de orde komen zijn:


- Krijgen de laatste jaren meer mensen schadevergoeding als ze een ongeval hebben gekregen, of wordt er juist minder vaak schadevergoeding toegekend?


- Moet het slachtoffer bewijzen dat hij gewond is geraakt door toedoen van de dader, of is het de dader die moet bewijzen dat het niet zijn schuld is dat het slachtoffer gewond is geraakt?


- Het slachtoffer kan zijn toekomstperspectieven niet meer waar maken omdat hij gewond is geraakt. Welke eisen moeten worden gesteld aan het bewijs van die toekomstperspectieven?


- In vergelijking met bijvoorbeeld de Verenigde Staten is in Nederland het smartengeld vrij beperkt. Moet er in Nederland meer smartengeld komen, of juist minder?


- Moet de werkgever een verzekering sluiten voor letselschade van zijn werknemer, die niet door het werk zelf ontstaat maar door verkeersongevallen in verband met het werk?


- Het slachtoffer moet binnen vijf jaar nadat hij met zijn schade en met de dader bekend is, tegenover de dader zijn claim instellen, anders verjaart de zaak. Is deze regeling te slachtoffervriendelijk of juist niet?