Gemeente Binnenmaas

Gedichtendag in Binnenmaas

Op vrijdag 30 januari wordt in het gemeentehuis in Maasdam het startschot gegeven voor een project rondom de gedichtendag. Tijdens deze bijeenkomst, die van 16.30 tot 17.30 uur duurt, worden onder meer door wethouder Ed Lafeber - gedichten voorgedragen die met het vaderland te maken hebben. Het thema van het project is dan ook Dichter bij het Vaderland. Het landelijke thema is de verkiezing van de nieuwe Dichter des Vaderlands.

Stoomcursussen gedichten schrijven

Naar aanleiding van de gedichtendag worden er in gemeente Binnenmaas op 4 en 5 februari vier workshops gegeven voor het maken van gedichten. Er zijn geen kosten aan verbonden. De workshops worden gegeven door mevrouw Bianca Boer, een docente van de Schrijversschool in Rotterdam. Een selectie van de mooiste gedichten die tijdens de workshops geschreven worden, zullen op posters gedrukt worden. Deze posters zullen op diverse locaties in gemeente Binnenmaas te zien zijn.

Op woensdag 4 februari zijn er twee workshops, één in het gemeentehuis (Sportlaan 22 in Maasdam) en één in de bibliotheek in Puttershoek (de Drie Lelies).

De eerste, in het gemeentehuis, duurt van 11.00 tot 13.00 uur en is bestemd voor gemeentepersoneel en inwoners van Binnenmaas. Iedereen kan zich aanmelden via San.Vermaas@binnenmaas.nl. Vanwege het beperkte aantal plaatsen raden wij u aan om u tijdig in te schrijven.

De tweede is op dezelfde dag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Puttershoek (de Drie Lelies). Daar zijn alle kinderen uit de gemeente Binnenmaas welkom om de stoomcursus voor het schrijven van gedichten te volgen.

Op donderdag 5 februari zijn er nog twee workshops, speciaal voor de bewoners van het Asielzoekerscentrum in s-Gravendeel en voor bewoners in het zorgcentrum Immanuël in s-Gravendeel.

Voor meer informatie over de gedichtendag kunt u kijken op www.gedichtendag.org.