T-Mobile G1 vanaf 30 januari in de winkels

19/01/2009 17:12

T-Mobile

Den Haag, 19 januari 2009


- Lancering T-Mobile G1 in Nederland op 30 januari


- Eerste Android-bestuurde handset op vasteland Europa


- T-Mobile G1 biedt razendsnel internet en optimaal gebruiksgemak met Google-diensten als Google Maps(TM) en Google Mail(TM)


- Intuïtief gebruik dankzij Android-software, groot touchscreen, trackball en volledig toetsenbord


- Personalisatie met aantrekkelijke, innovatieve downloadapplicaties van Android Market


- Handset exclusief bij T-Mobile verkrijgbaar, al vanaf EUR 0,-

Eindelijk is het zover: vanaf 30 januari 2009 is de mobiele internetervaring van T-Mobile G1 ook voor klanten van T-Mobile Nederland binnen handbereik. Gebruikers kunnen met één druk op het touchscreen of via het QWERTY-toetsenbord snel en eenvoudig online informatie vinden, surfen op internet of op zoek naar hun locatie met Google Maps. Na de geslaagde invoering van deze unieke handset in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk introduceert T-Mobile de T-Mobile G1 nu ook in Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen en Duitsland. De T-Mobile G1 is 's werelds eerste mobiele telefoon met het Android-besturingssysteem. Hij is voorzien van een intuïtieve gebruikersinterface en biedt directe toegang tot Google Search en externe applicaties via Android Market. Daarnaast beschikt hij over nog een aantal mobiele applicaties. Het toestel heeft een geïntegreerde GPS-functionaliteit waarmee gebruikers informatie over hun huidige locatie kunnen gebruiken. Andere functies zijn HSDPA voor mobiele bandbreedten tot 7,2 Mbit/s, WLAN, een integreerde GPS-kompas, een QWERTY-toetsenbord met vijf rijen, een trackball en een groot, uitschuifbaar touchscreen met drie gebruiksvriendelijke startschermen.

"De G1 biedt een superieure mobiele internetervaring", benadrukt Hamid Akhavan, voorzitter van de raad van bestuur van T-Mobile International AG. "We zijn er trots op dat we deze handset nu ook aan onze klanten op het Europese vasteland kunnen aanbieden. Dit is opnieuw een mijlpaal in ons streven naar het bieden van innovatief mobiel internet."

"De G1 is een toestel wat door kenners vooral geprezen wordt om het gebruikersgemak, de snelheid van het internet en natuurlijk het besturingssysteem Android waarmee iedereen zelf applicaties kan ontwikkelen. We bieden de G1 aan met mobiel breedband internet, zodat klanten optimaal van het toestel gebruik kunnen maken en altijd contact kunnen maken. De G1 is gewoon gemaakt voor mobiel surfen op het web." zegt Bart Weijermars, Marketing Directeur T-Mobile in Nederland.

"Dit is een belangrijke stap voor de Open Handset Alliance en Android", zegt Andy Rubin, Senior Director Mobile Platforms van Google. "De T-Mobile G1 maakt het mobiele internet voor miljoenen gebruikers toegankelijk en geeft externe ontwikkelaars het benodigde platform om de volgende golf waanzinnige applicaties te ontwikkelen."

Slechts één klik verwijderd van de wereld van Google

T-Mobile, Google en handsetfabrikant HTC hebben nauw samengewerkt om het Android-besturingssysteem en de transmissietechnologie voor het supersnelle T-Mobile netwerk in de T-Mobile G1 te integreren. Een van de belangrijkste resultaten is dat de Google-diensten, nu al bij miljoenen mensen via de computer bekend, nu ook snel en eenvoudig onderweg te gebruiken zijn. Het beste voorbeeld hiervan is de Google zoekmachine. Via autocomplete hebben gebruikers met een minimale gegevensinvoer toegang tot alle gewenste informatie en entertainment. Doordat de T-Mobile G1 continu verbonden is met internet, worden websites razendsnel geladen. Gebruikers kunnen elk gewenst deel van een pagina vergroten door het scherm aan te raken. Telefoonnummers die op websites worden weergegeven, zijn met twee kliks op de trackball te bellen. Favorieten zijn snel in te stellen, er kunnen meerdere browservensters tegelijk worden geopend, pagina's en delen van pagina's zijn eenvoudig te kopiëren en in een bestand te plakken, links zijn eenvoudig door te sturen en nog veel meer. Gebruikers van de T-Mobile G1 hebben ook eenvoudig toegang tot de navigatiedienst Google Maps en kunnen moeiteloos hun huidige locatie opzoeken en een uitgebreide routebeschrijving opvragen. Bovendien is het met Google Maps mogelijk om adressen van hotels, restaurants of bioscopen op te sporen.

The T-Mobile G1 is een ideaal platform voor e-mail communicatie. E-mails die via Google Mail(TM) worden ontvangen, worden direct automatisch doorgestuurd naar de handset. Uiteraard kunnen klanten ook andere e-maildiensten gebruiken met de G1 (POP3, IMAP). De T-Mobile G1 kan automatisch contactpersonen of agendanotities synchroniseren en Google Talk(TM) Instant Messaging Service is gratis beschikbaar. Ten slotte is het delen van een leuk filmpje met anderen op YouTube(TM) eenvoudig een kwestie van het doorsturen van een link via Google Mail.

Android Market

De T-Mobile G1 biedt als eerste mobiele telefoon ter wereld toegang tot Android Market, waarop al ruim 700 applicaties van internationale ontwikkelaars beschikbaar zijn en voortdurend nieuwe diensten en applicaties worden toegevoegd. Gebruikers kunnen in slechts enkele kliks games downloaden, gebruikmaken van netwerkdiensten, mobiel winkelen en hun handset aanpassen aan hun voorkeuren.

Twee voorbeelden van succesvolle applicaties van Android Market zijn ShopSavvy en Wikitude. ShopSavvy is een mobiele winkelhulp waarmee gebruikers eenvoudig met behulp van de ingebouwde camera op de G1 de barcode van het gewenste product kunnen scannen. ShopSavvy biedt vervolgens informatie over het product en gaat binnen enkele seconden op zoek naar de beste aanbiedingen in online shops en winkels in de buurt, op basis van de huidige locatie van de gebruiker. Wikitude bevat beschrijvingen van zo'n 350.000 bezienswaardigheden overal ter wereld. Het hoogtepunt van deze applicatie is de speciale cameramodus: de camera projecteert de lokale bezienswaardigheden op de zoeker van de camera. Vervolgens verschijnen ze als stipjes in het gebied dat wordt bekeken, met desgewenst de bijbehorende informatie uit Wikipedia.

Voorverkoop

Geïnteresseerden in de G1 van T-Mobile kunnen vanaf nu het toestel kopen viawww.t-mobile.nl/G1. Ook kunnen ze vanaf 20 januari bij één van de 80 T-Mobile Shops een voorinschrijving doen met een aanbetaling van 50 euro. In beide gevallen zijn de toestellen op 30 januari voor de eerste kopers beschikbaar.

Al vanaf EUR 0,-

Hèt abonnement voor de G1 is het tweejarig Relax 300-abonnement voor EUR 29,50 per maand viawww.t-mobile.nl. Hiermee krijgt men naast de G1 twee jaar lang gratis onbeperkt toegang tot internet met web 'n' walk Plus. De G1 is uiteraard ook met andere Relax-abonnementen leverbaar.

Relax met web'n'wa R100 R150 R200 R250 R300/R400/R500/R750

lk Plus

Toestelprijs 219,95 69,95 39,95 19,95 0,00

Bestaande T-Mobile klanten kunnen na afloop van hun contract een G1 aanschaffen. De prijzen gelden voor tweejarige contracten, inclusief BTW. De G1 is ook leverbaar in combinatie met Flex- en MyFaves-abonnementen. Kijk voor meer informatie opwww.t-mobile.nl/shop.

Ook voor zakelijk gebruik

Door zijn uitgebreide functionaliteit is de T-Mobile G1 ook ideaal voor zakelijke gebruikers. Zo kunnen zakelijke gebruikers via Android Market applicaties toevoegen, zoals een urenregistratiesysteem of bepaalde ordersystemen. De G1 is beschikbaar met de abonnementen Zakelijk Optimaal of Flex in combinatie met web'n'walk Plus.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.t-mobile.nl/g1