NVA


PERSBERICHT

Amersfoort, 20-01-2009

NVA-Workshops beloningsbeleid 2009

Sinds 1 januari gelden nieuwe beloningsregels. De belangrijkste verandering voor het intermediair is dat zij transparant moet zijn over de beloning bij complexe producten en hypotheken. Daarbij komt dat er steeds meer met alternatieve beloningsvormen wordt gewerkt, naast of in plaats van provisie. De NVA organiseert workshops over deze materie voor leden en niet-leden.

De nieuwe beloningsregels hebben zeker impact op de bedrijfsvoering. Intermediairs worstelen met vragen als hoe de beloning op de juiste manier transparant te maken. Hoe `verkoopt' de intermediair zijn kantoor aan de consument zodat deze de transparante beloning op waarde weet te schatten. Daarnaast zijn er veel vragen over de gevolgen van alternatieve beloningsmodellen voor de fiscaliteit (BTW of niet) en voor de salarisafspraken met klantadviseurs.

Om een antwoord te geven op bovenstaande vragen en om u zo goed mogelijk te laten transformeren naar een transparante markt voor complexe producten, organiseert de NVA praktijkgerichte workshops waarin wij uitgebreid ingaan op deze aspecten.

Programma

09:30-10:00 ontvangst
10:00-10:20 introductie

10:30-11:20 sessie 1 beloning van uw medewerkers
11:30-12:20 sessie 2 alternatieve beloningsvormen

12:20-13:10 pauze(lunch)

13:10-14:00 sessie 3 alternatieve beloningsvormen en fiscaliteit 14:10-15:00 sessie 4 verantwoording van de beloning richting de klant

De deelnemers aan de workshop worden opgedeeld in 4 groepen van elk maximaal 25 deelnemers en rouleren tijdens de middag.





Inhoud

Sessie 1
Beloning van medewerkers door Astrid van de Bovenkamp

De ontwikkelingen op beloningsgebied hebben ook gevolgen voor het interne beloningsbeleid voor medewerkers. De verschuiving van afsluit (initiële of adviesbeloning) naar doorlopende provisie (zorgbeloning) heeft gevolgen voor de manier waarop commerciële mensen worden beloond. Ook nieuwe beloningsvormen zoals fee (uurloon), fixed price of abonnementen hebben gevolgen voor beloningsbeleid.

In deze sessie brengen wij de gevolgen van de nieuwe beloningsregels voor het beloningssysteem van medewerkers in kaart en kijken naar de noodzakelijke aanpassingen van dit systeem. De sessie is zeer praktijk gericht en wordt gegeven door drs. Astrid van de Bovenkamp, directeur D&O Personele Diensten, die veel ervaring heeft op dit terrein. De praktijkvoorbeelden sluiten stellen de cursist in staat om op de beloning van de adviseurs goed te laten aansluiten op de gewijzigde marktomstandigheden.

Sessie 2
Alternatieve beloningsvormen door Wim Oeben

Alternatieve beloningsmodellen als fee- of abonnementensysteem hebben ten opzichte van het provisiesysteem voor- en nadelen. Met name bij complexe producten. De balansregel geldt niet en provisietransparantie is uiteraard niet meer aan de orde. Daarentegen zijn niet alle klanten bereid tot het betalen van een uurtarief. In een praktische sessie worden alternatieve beloningsmodellen besproken. Welke stappen moet de adviseur zetten om een correct en realistisch uurloon te berekenen of een abonnementssysteem in te voeren. Hoe provisie met fee te combineren? Wat zijn de mogelijkheden van financieringen van een fee als de klant die niet in één keer kan betalen (de zgn aanbiedersonafhankelijke beloning)? Al deze onderwerpen behandelt W.G. Oeben, directeur Dullemond Bedrijfsadvies B.V., aan de hand van praktijkvoorbeelden. Na deze sessie kan de adviseur in het eigen bedrijf ieder alternatief systeem opzetten.

Sessie 3
Alternatieve beloningsvormen en fiscaliteit door Eric Kosters

Op de premie, inclusief de provisie, wordt assurantiebelasting betaald door de klant. Alle betrokken partijen - klant, intermediair en verzekeraar- weten waar zij aan toe zijn. Maar welke belasting moet worden betaald in geval fee wordt berekend? Moet er überhaupt belasting worden geheven door de feeadviseur? Als de premie vrij is van assurantiebelasting (bijvoorbeeld bij leven) is de fee dan ook belastingvrij? Is fee aftrekbaar voor de klant en hoe verloopt de verrekening van de belasting als eerst fee in rekening wordt gebracht voor een los advies en vervolgens alsnog de verzekering wordt gesloten? En hoe werkt de belasting in geval van een abonnementssysteem?

Tijdens deze sessie gaat mr E.B.G. Kosters, assiociate partner Dullemond




Bedrijfsadvies B.V., uitgebreid in op de fiscale consequenties van een fee-systeem en andere beloningsvormen.

Sessie 4
Verantwoording van de beloning richting de klant door Michael Mackaay

De beloningstransparantie bij complexe producten vraagt om een andere benadering van de klant. Door te vertellen aan de klant welke beloning de adviseur ontvangt voor zijn advies of het afsluiten van het financieel product wordt de aandacht van de klant nadrukkelijk gevestigd op de hoogte van de beloning. Dit kan mogelijk bij de klant weerstand oproepen. Deze dacht misschien steeds dat u `gratis `werkte! Om dergelijke reactie te voorkomen moet de adviseur duidelijk aangeven welke diensten hij voor deze beloning ­provisie of fee- verleent of in de toekomst gaat verlenen. Meer nog dan voorheen zal hij aan de klant moeten uitleggen wat de toegevoegde waarde is tijdens de gehele duur van het contract. Hij zal zijn kantoor ook moeten gaan `verkopen'.

Deze sessie wordt gegeven door NVA-lid Michael Mackaaij, Registermakelaar in Assurantiën en directeur van Multisafe, die u uit eigen ervaring vertelt hoe de adviseur de klant vertrouwd kan maken met de beloningstransparantie en andere beloningsvormen.

Datum, plaats en kosten

De workshop wordt gehouden op vrijdag 30 januari en vrijdag 6 februari 2009 in Van der Valk Houten. De kosten van de workshop bedragen voor NVA-leden 125 per persoon, voor niet-leden 175.

Aanmelden via email: info@nva.nl of telefonisch 033 464 34 64


Noot voor de redactie/