Protestantse Kerk in Nederland


Symposium Toekomstige theologie

vr 30 januari 2009
Op 30 januari a.s. is er een symposium met als thema 'Toekomstige theologie'. Dr. Rinse Reeling Brouwer van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en dr. Manuela Kalsky van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving spreken over de rol van theologie in onze samenleving.

Respect voor religie
Religie is terug in het publieke domein. Aandacht voor geloof en zingeving is weer volop aanwezig. Politieke partijen, die niet op een religieuze grondslag zijn gefundeerd, spreken met respect over godsdiensten. Ook jonge mensen lijken nieuwsgierig naar de rol van levensbeschouwing en schrijven zich onbevangen in voor opleidingen theologie en levensbeschouwing. Om in die behoefte te voorzien biedt Windesheim de voltijdopleiding Geloof, cultuur en samenleving, een samenwerkingsproject met PThU en de Vrije Universiteit. De vraag is of de aandacht voor religie en levensbeschouwing een hype is of iets voor de lange duur? Zijn er over tien jaar nog theologiestudenten? Wat is de taak van theologische professionals en theologieopleidingen in het proces van reflectie op de maatschappelijke relevantie van geloven in onze samenleving? Deze onderwerpen komen tijdens het symposium aan bod.

Informatie en aanmelden
Het symposium vindt plaats op 30 januari 2009 in de Windesheimlocatie, Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht. De locatie is met zowel de auto als openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf station Utrecht-Overvecht is het ongeveer vijf minuten lopen. Er is volop gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van het gebouw. Een routebeschrijving is te vinden op www.windesheim.nl.

Deelnemen is kosteloos, aanmelden kan tot 27 januari 2009 op www.windesheim.nl/agenda.