Nederlander richt tuin steeds luxer in

23/01/2009 12:03

DRT Organisatiebureau

UTRECHT - Terwijl de economische crisis consumenten afremt in het aanschaffen van dure goederen, besteedt de Nederlander juist meer geld en tijd aan de inrichting van zijn tuin. Na de hausse in luxe loungemeubelen in de tuin trekt nu de verkoop van complete buitenkeukens, zwemspa's en minigolfbanen met kunstgras enorm aan.

Dat signaleert de organisatie van De Tuinbeurs, die van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari voor de vierde keer plaatsvindt in de Voordorphallen in Utrecht. ,,De trend is duidelijk. De Nederlander trekt steeds meer naar buiten, leeft steeds meer in zijn tuin en probeert die dan ook zo lux mogelijk in te richten, crisis of geen crisis," stelt Dirk Drent van DRT Organisatieburo uit Groningen.

Een van de nieuwe trends op de beurs is dit jaar de zwemspa. Een langwerpige whirlpool van vier bij negen meter waarin mensen tegen de stroom in kunnen zwemmen en behalve relaxen en zich laten masseren aan hun conditie en spierkracht kunnen werken.

Ook nieuw zijn de minigolfbanen, eigenlijk een soort midgetgolf, waarbij mensen zich met hun kinderen in eigen tuin kunnen vermaken. Barbecues werden de afgelopen jaren groter en groter, maar dit jaar presenteert de beurs complete buitenkeukens, waarop mensen in de open lucht kokkerellen met alle luxe van een complete keuken.

Tijdens de beurs geven gerenommeerde hoveniers en tuinarchitecten adviezen over het ontwerp en inrichting van tuinen en kunnen bezoekers meedoen aan opfriscursussen waarbij ideeën over tuininrichting worden aangereikt.

Uiteraard ontbreekt een van Nederlands belangrijkste exportartikelen niet: In de Camelliashow worden de bloemen getoond die dit jaargetijde in bloei staan.

De Tuinbeurs trok vorig jaar 13.500 bezoekers. Het is de eerste tuinbeurs van het nieuwe jaar. In totaal presenteren 120 standhouders zich aan het publiek. ,,Wat nieuwe trends betreft zijn wij toonaangevend in Nederland", stelt Drent.

De openingstijden zijn:

Vrijdag 30 januari 2009 12:00 tot 22:00 uur

Zaterdag 31 januari 2009 10:00 tot 17:00 uur

Zondag 01 februari 2009 10:00 tot 1700 uur

Adres: Voordorphallen (Veemarktcomplex), Sartreweg 1-3, 3573 PW te Utrecht

Voor meer informatie en online ticketverkoop: www.detuinbeurs.nl





Http://www.detuinbeurs.nl