ABVAKABO FNV

Onderhandelingen cao Defensie starten 30 januari

Defensie wil op vrijdag 30 januari starten met de onderhandelingen, die moeten leiden tot een nieuw pakket aan arbeidsvoorwaarden voor het defensiepersoneel. De voorstellenbrief van Defensie zal een paar dagen daarvoor verschijnen.

Vorige week hebben ABVAKABO FNV en de overige bonden , aangesloten bij de Centrales van Overheidspersoneel, hun ongenoegen kenbaar gemaakt over het uitblijven van de arbeidsvoorwaarden inzet van Defensie en het feit dat er een behoorlijke achterstand weggewerkt moet worden in het afdoen van overlegonderwerpen.

Defensie heeft toegezegd medio volgende week met haar voorstellenbrief te komen en de intentie uitgesproken om voor 1 maart tot een akkoord te komen.

Naar aanleiding daarvan is een overlegplanning gemaakt voor de komende maanden. Prioriteit op die agenda krijgt het cao-overleg. Partijen hebben de intentie om dat in de maand februari af te ronden. In de periode van 30 januari tot 28 februari staan gemiddeld 3 overlegdagen per week gepland.

De periode die ons nog rest tot de start van de onderhandelingen zullen we gebruiken om zoveel mogelijk van de overige onderwerpen af te ronden.