Universiteit Twente

Studenten Universiteit Twente in debat met Alexander Pechtold

Op 30 januari vindt op de Universiteit Twente een debat plaats tussen Alexander Pechtold van D66 en geïnteresseerde studenten. Centraal in dit debat staan de invoering van de `Harde Knip' en de gevolgen van het door het huidige kabinet gevoerde beleid. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

De Jonge Democraten Twente, de onlangs opgerichte jongerenorganisatie van D66 in Twente, organiseren het debat in samenwerking met de studieverenigingen Inter-Actief, Sirius en Stress van de Universiteit Twente. Centraal in het debat staan onder ander de invoering van de `Harde Knip' (strengere regelgeving voor de doorstroom van bachelor- naar masteropleidingen) en de gevolgen van het door het huidige kabinet gevoerde beleid voor de vooruitgang van Nederland. De verschillende onderwerpen worden besproken aan de hand van stellingen. Ook niet-studenten zijn van harte welkom bij de bijeenkomst.

Het debat vindt plaats in de Agora-zaal van gebouw De Vrijhof op de Universiteit Twente. De bijeenkomst duurt van 12:45 tot circa 13:30 uur. Voorafgaand worden er koffie, thee en een lunch geserveerd. De zaal is open vanaf 12:00 uur.

Alexander Pechtold

Sinds 2006 is Alexander Pechtold voorzitter van de D66-fractie in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij onder andere minister voor bestuurlijke vernieuwing en koninkrijksrelaties, burgemeester van Wageningen en veilingmeester. Het debat aan de Universiteit Twente is voor Pechtold een onderdeel van een werkbezoek aan Enschede. Meer informatie over dit werkbezoek vindt u hier.