Gemeente Sneek


ARK verhuist naar Sneek

Op vrijdag 30 januari wordt de ARK Fryslân verplaatst van de Museumhaven in Leeuwarden naar de Houkeslootpromenade in Sneek.

In samenwerking met de gemeente Sneek vindt op de ARK in de maanden februari en maart een uitgebreid programma plaats. Het debat over ruimtelijke kwaliteit zal op alle niveaus en met allerlei doelgroepen gevoerd worden.

De eerste activiteit in Sneek is de opening van de tentoonstelling "Stadsplannen langs de Blauwe Ader", vormgegeven door Studio Vet! - Concept en Grafische Vormgeving.
Deze tentoonstelling wordt op 3 februari om 16.00 uur geopend door wethouder Hans van den Broek. Daarnaast zal mevrouw Els van der Laan - bestuurslid van stichting ARK Fryslân- tijdens deze bijeenkomst meer vertellen over de missie en doelstelling van ARK.

Iedereen die hiervoor belangstelling heeft, is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De ARK is een varend centrum voor Architectuur en Ruimtelijke Kwaliteit en doet dienst als mobiele huisvesting en podium voor de stichting ARK Fryslân. De ARK is ontworpen door architect Gunnar Daan en gebouwd in nauwe samenwerking met ROC Friese Poort, als werkervaringsplaats voor jonge werkzoekenden.

Voor meer informatie over de activiteiten van ARK Fryslân, zie http://www.arkfryslan.nl/.