Gemeente Delft

Stuurvrouwen goed op koers

Het Delftse project ' Stuurvrouwen' viert haar derde verjaardag. Zo'n 36 allochtone vrouwen hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om hun plek in diverse besturen te verwerven en daarmee invloed uit te oefenen. Om het succes van dit project te vieren worden op vrijdag 30 januari de deelnemers in het zonnetje gezet. Zij ontvangen van wethouder Saskia Bolten (inkomen, arbeidsmarkt en emancipatie) een certificaat als bewijs van deelname aan dit project. Na de uitreiking vindt een debat plaats over emancipatie en participatie van (allochtone) vrouwen.

Het project ' Stuurvrouwen' is in 2006 opgezet om de deelname van allochtone vrouwen in besturen van organisaties, adviesorganen en andere vormen van georganiseerde vormen van inspraak te bevorderen. Weinig allochtone vrouwen hebben een bestuursfunctie terwijl hun kwaliteiten en talenten juist van grote waarde kunnen zijn. Delft vindt het belangrijk dat deze vrouwen deelnemen aan het maatschappelijke leven en invloed uitoefenen op wat er in de stad gebeurt. Dat ook zij betrokken zijn bij belangrijke beslissingen en hun mening laten horen. De gemeente zet verschillende instrumenten in om dit te bereiken; training, coaching, verbreden en verbeteren van contacten (netwerken), werving en selectie en het matchen van vraag en aanbod.

Het project 'Stuurvrouwen' wordt gefinancierd door het ministerie van OCW en de gemeente Delft vanuit het programma Integratie & Inburgering. De projecten uit dit programma dragen onder andere bij aan het tegengaan van armoede en sociale uitsluiting. Het sluit ook aan bij de Delftse uitgangspunten op het gebied van emancipatie: iedere Delftenaar de mogelijkheden bieden om vanuit eigen kracht en kennis deel te nemen aan de maatschappij ('empowerment' ). Meer informatie over het project Stuurvrouwen staat op www.gemeentedelft.info bij Zorg en welzijn onder Integratie.

Noot voor redactie,