Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Veelpleger langer vast op verdenking van diverse misdrijven
Publicatiedatum: 30-1-2009 9:31:05

ARNHEM -Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 22 januari door de raadkamer van de rechtbank voor 90 dagen in voorlopige hechtenis gesteld op verdenking van diverse misdrijven. De man, een zogenoemde veelpleger, werd op 8 januari in Arnhem op de Varkensstraat aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht het afpersen en bestelen van vijf taxichauffeurs in Arnhem in de periode van 13 december tot 8 januari. Ook zou hij op 6 januari een medewerker van een Arnhemse horecagelegenheid hebben bedreigd.

De man maakte veelal in de nachtelijk uren gebruik van taxivervoer. Daarbij weigerde hij te betalen en zou in een aantal gevallen geld van de chauffeurs hebben afgeperst. De berovingen en bedreigingen veroorzaakten onder de taxichauffeurs en uitgaanswereld in Arnhem veel beroering

Meer zaken

Politieonderzoek in combinatie met het signalement leidde uiteindelijk naar de 33-jarige man, die bij de politie al jaren bekend staat als zeer actieve veelpleger. De recherche onderzoekt of de man nog meer zaken op zijn kerfstok heeft.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053