Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 30-01-2009

Man met hasj

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat in zijn auto een grote plak hasj werd aangetroffen.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een automobilist op de Van Heuven Goedhartlaan. De 34-jarige bestuurder uit Almere bleek achter zijn stoel een grote plak hasj te hebben liggen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De hasjplak van 10 bij 15 centimeter werd in beslag genomen.

Winkeldief

UTRECHT Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie een man aangehouden omdat hij meerdere goederen had weggenomen.

Personeel van de winkel belde omstreeks 18.55 uur de meldkamer omdat zij een man hadden aangehouden die in de winkel een grote hoeveelheid scheermesjes had weggenomen. Ter plaatse troffen agenten een 43-jarige man uit Utrecht aan. De man had meerdere pakjes met scheermesjes gestolen. Tevens werden 12 shampoos aangetroffen die niet waren afgerekend. De Utrechter werd meegenomen naar het bureau.

Na achtervolging aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie na een achtervolging, waarbij een fietsster werd aangereden, een man aangehouden.

Rond 16.25 uur wilden agenten een bestuurder ter hoogte van de Zadelstraat controleren omdat zij zagen dat de man niet handsfree zat te bellen. Bij het zien van de agenten gaf de man gas en reed met hoge snelheid weg. De politie zette de achtervolging in. De bestuurder reed weg in de richting van de Mariaplaats / Rijnkade. Hier reed hij door het rode verkeerslicht. Vervolgens reed de verdachte in de richting van het Paardenplein. Ook hier reed de man door het rode verkeerslicht. De achtervolging ging vervolgens door in de richting van de Vleutenseweg. Omdat de verdachte met zeer hoge snelheid reed verloren de agenten hem even uit het oog, maar zagen de auto even later voor het verkeerslicht aan het Thomas a Kempisweg staan.

Zodra de verdachte de politie weer zag, reed hij voor de derde maal door het rode verkeerslicht weg in de richting van de Amsterdamsestraatweg. Op de Cartesiusweg werd de weg door een andere politie-eenheid afgeblokt, waardoor de verdachte niet meer verder kon. De verdachte reed met zijn auto het fietspad op, waar hij een vrouw op haar fiets aanreed. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Op dat moment kon de auto klemgereden worden en de verdachte, 19 jaar uit Maarssen, worden aangehouden. In de auto werden twee navigatiesystemen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren, de man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Boorstraat vond donderdagmiddag een beroving plaats waarbij een jongen het slachtoffer werd.

Een 14-jarige jongen uit Utrecht liep rond 16.25 uur over de Boorstraat. Ter hoogte van de Daalsetunnel werd de jongen door twee, vermoedelijk licht getinte jongens, aangevallen en met geweld gedwongen een ring af te geven. Nadat het slachtoffer was beroofd, renden de twee verdachten weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmorgen vond op de Dr. M.A. Tellegenlaan een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht reed rond 07.10 uur over de Kanaalweg. De vrouw kwam uit de richting van de Truus van Lierlaan en ging richting de Balijebrug. Op dat moment reed een 38-jarige automobilist uit Wervershoof over de Tellegenlaan in de richting van de Overste Den Oudenlaan. Op de kruising met de Tellegenlaan kwam de auto in botsing met de vrouw op de fiets. Zij raakte gewond aan haar gezicht en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.