Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Hollywood in de Klas Filmfestival 2008 - 2009

IJsselmondse scholen in de prijzen

Tijdens de finale van het 4e Hollywood in de Klas Filmfestival in de Rotterdamse Schouwburg op woensdag 28 januari vielen drie scholen uit Beverwaard in de prijzen. Van de 13 finalisten, scholen uit Rotterdam, Breda, Weert en Antwerpen, kwamen er 6 uit IJsselmonde! De scholen streden afgelopen woensdag om de Mini Tiger Awards (MTA) tijdens het International Film Festival Rotterdam. Het Hollywood in de Klas Filmfestival werd voor de 4e keer gehouden en is dit jaar voor het eerst ook buiten Rotterdam uitgevoerd.

Het festival werd geopend door Jan Jaap Knol, directeur cultuurprogrammering van het OCW. Een zeer vakkundige jury bestaande uit Carice van Houten, Erik van Muiswinkel, Tijs van Marle (scenarioschrijver Spion van Oranje), Suzanne Kunzeler (netcoördinatrice Z@PP TV), wethouder Geluk en drie acteurs uit de populaire jeugdserie Spangas beoordeelden de films. Zij vonden De wisseltruc van De Rode Wiekel i.s.m. Humanitas de beste film. In deze film wisselen scholieren van plaats met een groep bejaarden uit een nabij gelegen verzorgshuis. Zij ontvingen de Mini Tiger Award uit handen van Carice van Houten. Namens de deelgemeente IJsselmonde was dagelijks bestuurder Bram van Hemmen aanwezig.

In totaal zijn er 5 prijzen verdeeld: 4 door een professionele jury (o.a. Eric van Muiswinkel, Carice van Houten en enkele acteurs uit Spangas) en 1 publieksprijs. Hiervan zijn maar liefst 3 prijzen toebedeeld aan scholen uit de Beverwaard. PC De Regenboog won met de film Gouden medailles de prijs voor het beste script/verhaal De Mini Tiger Award (MTA) werd uitgereikt door Tijs van Marle. De prijs voor de beste acteerprestatie ging naar De Barkentijn, locatie De Witte Werf voor de film Opgesloten in de computer. De school kreeg hun MTA uitgereikt door Annabella, Luxor en Tobias uit de serie Spangas. De jury vond De Wisseltruc die De Barkentijn, locatie De Rode Wiekel samen maakte met Humanitas de beste film. Deze school kreeg de MTA uitgereikt door actrice Carice van Houten.

Voor wie geïnteresseerd is: de 5 winnende films komen op televisie bij Z@PP:
Woensdag 4 februari, 15.00 15.25 uur
Zaterdag 7 februari, 14.10-14.35 uur.

Alle films zijn daarnaast te zien op www.hollywoodindeklas.nl