Gemeente Sneek


voorontwerpbestemmingsplan centrum voor de kunsten

Vooraankondiging voorontwerpbestemmingsplan Centrum voor de Kunsten

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Sneek kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor "Het Centrum voor de Kunsten".

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Noorderkerk en Het Bolwerk aan de Kerkgracht (westzijde), het gebouw de Poort aan het Oud Kerkhof (zuidzijde) en aan de noordoostzijde de Kerksteeg en de perceelsgrens van de bebouwing aan de Nauwe Noorderhorne.

Het onderhavige bestemmingsplan voorziet in een planologische en juridische regeling voor de bouw van een overkapping tussen de bestaande gebouwen van het Centrum voor de Kunsten. Hierdoor ontstaat een centrale ruimte (Atrium) die tevens voor kleinschalige, culturele activiteiten kan worden gebruikt

Het voorontwerp bestemmingsplan zal binnenkort ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Sneek, Kruizebroederstraat 26. Gedurende de termijn van ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen een reactie geven.

De kennisgeving van de ter inzage ligging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt binnenkort gepubliceerd in het Sneeker Nieuwsblad en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling van de gemeente Sneek (dhr. S.G. Faber, (0515) 485476) Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.