Politie Hollands Midden

Datum: 30 januari 2009

Leiden Aanrijding Een 16 jarig meisje uit Leiden dat donderdag 29 januari rond 15.55 uur met haar fiets de Vijf Meilaan overstak werd daar aangereden door auto die bestuurd werd door een 26 jarige man uit Leiden. Het meisje stak de weg over tussen in file staande auto's. Op de linkerrijstrook reed het verkeer echter en doemde de auto van de man op. Hij probeerde het meisje nog te ontwijken maar dat mocht niet lukken. Het meisje is met rugletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Mogelijk medicijnen uit aangeboden vuilnis gehaald De politie wijst op de mogelijke aanwezigheid van verschillende medicijnen, waaronder morfine, dat mogelijk in handen is gekomen van kinderen. Donderdag 29 januari werd aan de Anna Paulownastraat een vuilniszak vol met medicijnen bij het grof vuil aan de weg gezet door nabestaanden van een overledene. Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat de zak open op straat lag. Verschillende volle en lege doosjes medicijnen lagen daaromheen. De politie sluit niet uit dat de medicijnen in niet deskundige handen en mogelijk bij kinderen terecht zijn gekomen. De politie raadt ouders aan dit bij hun kinderen na te vragen. De politie heeft de zak met de medicijnen gebracht naar het LUMC. De politie wijst mensen op het gevaar van het op deze wijze ontdoen van medicijnen en geeft het advies ze in te leveren bij een apotheek.

Lisse Aanrijding Een 37 jarige automobiliste uit Hillegom die donderdag 29 januari rond 17.40 uur vanaf de Spekkelaan de kruising met de Westelijke Randweg opreed, verleende daar geen voorrang aan een 38 jarige automobilist uit Lisse. Daardoor ontstond een aanrijding tussen de twee, waarbij de vrouw gewond raakte. Met onbekend letsel werd zij overgebracht naar het LUMC.

Bodegraven Sigaretten uit supermarkt gestolen Bij een inbraak in een supermarkt aan de Vromade is vrijdag 30 januari rond 03.10 uur een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Om binnen te komen werd een ruit van een toegangsdeur van de supermarkt vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Bodegraven Snelheidscontrole Het Regionaal Verheershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft donderdag 29 januari een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N458 - Noordzijde. Ter plaatse is de maximumsnelheid 60 km/h en is een inhaalverbod. Tussen 18.00 en 21.30 uur werd er met een radarauto gemeten. Er passeerden 600 voertuigen waarvan er 160 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/h. Omdat deze bestuurder ook nog eens inhaalde krijgt hij naast een bekeuring voor snelheid ook er nog eens één voor het negeren van het inhaalverbod. Voor die overtreding staat al een bekeuring van 150 euro. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

Gouda Jongens die probeerden fiets te stelen aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 29 januari een 13 jarige jongen uit Stolwijk en een 14 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Dit gebeurde na een melding van Stadstoezicht dat zij op beelden zagen dat de twee op het Burgemeester Jamesplein aan sloten van fietsen zaten. De politie vond bij één van de jongens een loper waarmee fietssloten opengemaakt kunnen worden. De loper is in beslag genomen. De jongens zijn na hun verhoor overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie doet onderzoek naar brand De politie doet onderzoek naar de oorzaak een brand in een oude Tuinbouwschool op de hoek Sportlaan en de Bernadottelaan. Vrijdag 30 januari rond 02.10 uur werd de brand ontdekt. Bewoners konden op tijd het pand verlaten. Een aantal bewoners van woningen dicht bij de school moesten tijdelijk hun woning verlaten in verband met de brand en de daarmee gepaard gaande rookontwikkeling. Onbekend is hoe de brand is ontstaan. Op 27 januari rond 01.45 uur ontstond ook al brand in het gebouw. Door de technische recherche van de politie Hollands Midden werd toen vastgesteld dat het door brandstichting moest zijn ontstaan. Vandaag doet de technische recherche ook onderzoek naar deze brand. In verband met het onderzoek naar deze en de vorige brand is de politie op zoek naar mensen die mogelijk informatie over de brand of daders. De politie vraagt hen om contact op te nemen met de politie in Gouda. Dit kan via 0900-8844. Indien men liever anoniem wenst te blijven dan kan contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.

Vlist Mogelijke inbrekers aangehouden De politie heeft vrijdag 30 januari rond 02.45 uur aan de West - Vlisterdijk drie mannen van 27, 33 en 39 jaar en met onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden. De drie hielden zich daar verdacht op en er werden zowel in de auto als in de omgeving middelen gevonden die geschikt zijn om in te breken. De verdachten zijn voor het onderzoek ingesloten.

--------------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------
---