Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 30-01-2009

Drie Amerikanen gestolen

LOPIKERKAPEL In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 januari werden drie Amerikaanse autos gestolen.

Op donderdagochtend ontdekte een 39-jarige man uit Nieuwegein dat de voorgaande nacht vanuit een boerenschuur aan de Lopikerweg Oost drie autos waren gestolen. Eén van hem en de twee andere van vrienden van hem.

Omschrijvingen autos

* Chevrolet Blazer, verhoogde terreinwagen, Belgisch kenteken: EZH616, in camouflagepatroon grijs/wit/zwart gespoten;
* Chevrolet Blazer, verhoogde terreinwagen, kenteken: VH-JF-28, cabrio-uitvoering, oranje van kleur. De auto is aan de zijkant voorzien van witte stickers;

* GMC Pick-up, kenteken: 70-VHJ-5. legergroen van kleur.

Aan getuigen van de diefstal en aan mensen die de autos na woensdagavond 28 januari hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser gewond

NIEUWEGEIN Een fietser werd op donderdagochtend 29 januari door een bestelbusje aangereden.

Rond 07.30 uur reed een 37-jarige fietser uit Nieuwegein over het fietspad en reed door rood licht de kruising van de A.C. Verhoefweg-Sweelincklaan op. Op dat moment reed een 49-jarige man uit Nieuwegein met zijn bestelbus dezelfde kruising op. Het busje raakte net het voorwiel van de fiets, waardoor de fietser ongelukkig ten val kwam. Hij brak daarbij zijn rechterheup. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht en is daar opgenomen.