Universiteit van Tilburg

30 januari 2009

Loket MKB biedt nu ook juridische diensten aan

Dienstverlening door studenten UvT en Juridische Hogeschool

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Noord-Brabant kunnen met juridische vragen vanaf heden terecht bij het Loket MKB van de Universiteit van Tilburg. De vragen worden beantwoord door juridisch geschoolde studentmedewerkers van zowel de Universiteit van Tilburg als de Juridische Hogeschool Tilburg.

Met de nieuwe dienst wil het Loket MKB laagdrempelige en kosteneffici&eumlnte dienstverlening bieden, zodat zij toegankelijk is voor bestaande MKB-ers, maar ook voor startende ondernemers. De dienst richt zich op inhoudelijk advies over bestaande juridische problemen, signalering van juridische problemen, informeren van ondernemers en fungeert als wegwijzer in de juridische wereld. Hierbij valt te denken aan een beschrijving van een huurovereenkomst, het opstellen van een contract of het beantwoorden van juridische vragen.

De nieuwe juridische dienst is ontwikkeld op initiatief van medewerkers van het Loket MKB en studenten van de juridische faculteit van de UvT. Na een lang voorbereidingstraject is de juridische afdeling van het Loket MKB op 1 januari officieel gestart.

Deze ontwikkeling staat niet op zichzelf. Vele partijen zijn bereid gebleken medewerking en steun te verlenen aan het initiatief. Zo zijn de Gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, Accountants- en Adviesbureau BDO, Stichting Achmea Rechtsbijstand, Holla Poelman Van Leeuwen Advocaten en Van Iersel Luchtman Advocaten reeds aangetreden als partners.

Om de juridische dienst optimaal te exploiteren, is het team van het Loket MKB uitgebreid. Sinds 1 januari geeft een nieuwe co&oumlrdinator Ondernemer & Recht, Frank Klaassen, leiding aan een groep speciaal geselecteerde juridische studentmedewerkers. De studenten zijn gespecialiseerd in diverse juridische gebieden. Het team kan dan ook een vari&eumlteit aan vragen behandelen, op verschillende niveaus.

Ondernemers kunnen juridische vragen indienen bij het Loket MKB via de website www.uvt.nl/loketmkb.