Drie certificaten voor Netwerk VSP

30/01/2009 10:50

TNT Post

ISO 14001, OHSAS 18001 en IiP- certificaat onderstrepen aandacht voor milieu, veiligheid en personeel

UTRECHT, 30 januari 2009- Netwerk VSP heeft nu naast het ISO 9001 certificaat, ook de certificaten ISO 14001, OHSAS 18001 en IiP behaald. Hiermee toont het bedrijf aan dat de structurele aandacht voor personeel, veiligheids-en gezondheidsrisico's en het milieu voldoet aan de internationaal gestelde normen. Met de bouw van een nieuw, milieuvriendelijk pand en het aanscherpen van het veiligheids- en personeelsbeleid heeft Netwerk VSP belangrijke mijlpalen in de bedrijfsvoering behaald.

"Netwerk VSP is bijzonder trots op het binnenhalen van deze drie certificaten. Het behalen van deze certificaten is een prachtige prestatie waarmee we laten zien dat we voorop lopen in de branche". aldus Peter van Gameren, algemeen directeur Netwerk VSP.

Groene oplossingen en veiligheid

Netwerk VSP heeft in 2008 een nieuw pand in gebruik genomen waar, door toepassing van slimme technieken, minder energie wordt verbruikt. Netwerk VSP heeft verder alle gezondheids- en veiligheidsrisico's binnen de bedrijfsvoering in kaart gebracht en maatregelen getroffen om deze risico's te voorkomen.

Naast de oplevering van energiezuinige gebouwen voert het bedrijf de aandacht voor het milieu ook door in haar producten. Zo is de folie waarin de folders verpakt worden maar liefst 40% lichter geworden. Hierdoor is het materiaal beter afbreekbaar. Ook de medewerkers van Netwerk VSP worden gestimuleerd om zuiniger met energie om te gaan. Voor hen bestaat de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke tarieven thuis gebruik te maken van groene energie.

Investeren in mensen

Investors in People (IiP) is een keurmerk voor strategisch personeelsbeleid. De kerngedachte van IiP is dat mensen het belangrijkste kapitaal zijn van een organisatie. Investering hierin loont, vindt Netwerk VSP. De organisatie heeft laten zien dat door structureel te investeren in mensen de motivatie en tevredenheid is verbeterd en daarmee zijn de bedrijfsdoelstellingen gehaald.

Het behalen van deze certificaten is voor Netwerk VSP nog lang geen eindpunt."Netwerk VSP heeft zich ten doel gesteld op deze gebieden voorop te lopen in de branche, dat betekent dat we ons blijvend zullen inspannen voor verbeteringen.", aldus Peter van Gameren, algemeen directeur van Netwerk VSP.

Over Netwerk VSP

Netwerk VSP bezorgt ongeadresseerd reclamedrukwerk en geadresseerde post in heel Nederland. Met ruim 22.000 folderbezorgers en een snel groeiend aantal postbezorgers distribueert Netwerk VSP per jaar ruim 6 miljard folders, magazines, mailings en catalogi, waarbij kwaliteit, efficiency en innovativiteit voorop staan. Naast sorteren en bezorgen is Netwerk VSP tevens gespecialiseerd in geautomatiseerd sealen en het verzorgen van adresselecties en marktsegmentatie. Netwerk VSP is onderdeel van TNT Post. Meer informatie over Netwerk VSP vindt u op de website www.netwerkvsp.nl.