Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 30-01-2009

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

DE PUNT Donderdagmorgen heeft de politie een 35-jarige man uit Zuidlaren aangehouden. Op de Groningerstraat veroorzaakte hij een aanrijding door een medeweggebruiker te snijden bij het inhalen. Beide autos werden beschadigd. De aangehouden verdachte bleek te hebben gedronken. Bij de blaastest bleek een alcoholpromillage van 1,62. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (09-007119)

Nog meer alcohol in het verkeer

HOOGERSMILDE Donderdagnacht controleerde de politie een 38-jarige automobilist uit deze plaats rijden over de Vaartweg. Bij de controle die volgde bleek dat de man had gedronken, ruim 1 promille. Het leverde de man een bekeuring op. (09-007419)

Politie onderzoekt autodiefstal

GIETEN Donderdagmorgen is aan de Boskampen een witte Volkswagen Caddy bestelauto gestolen. De politie onderzoekt deze diefstal. Een 28-jarige vrouw uit Gieten deed aangifte. (09-007124)

Politie onderzoekt inbraak sportkantine

ASSEN Donderdagnacht is ingebroken in een sportkantine aan de Lonerstraat. Daarbij is een televisie gestolen. De dader of daders zijn binnengekomen door een raam open te breken. Een 59-jarige man deed aangifte namens de club. (09-007438)

Aangehouden na winkeldiefstal

ASSEN Donderdagavond werd een 37-jarige man uit Assen betrapt bij de diefstal van een zakje drop. Dat gebeurde in een supermarkt aan de Noordersingel. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. (09-007380)

Pinpas kwijt na geldwisseltruc

HOOGEVEEN Donderdag is een 82-jarige vrouw uit Hoogeveen haar pinpas kwijtgeraakt bij een van de veel voorkomende geldwisseltrucs. Ze werd op de Gruythuysenlaan aangesproken door een gebrekkig Nederlands sprekende man die haar vroeg of ze geld kon wisselen. Toen ze haar portemonnee pakte begon deze man er direct in te graaien. Nadat geld was gewisseld merkte de vrouw dat haar pinpas was verdwenen. Ze reageerde alert en ging direct naar de bank om de pas te laten blokkeren en is geen geld kwijtgeraakt. (09-007238)

Politie houdt verdachten aan in geweldonderzoek Nieuwjaarsnacht

ASSEN De politie heeft in dit onderzoek deze week twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Bovensmilde en een 23-jarige Assenaar. Tijdens de jaarwisseling kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Brinkstraat. Toen agenten daartegen optraden werden ze geconfronteerd met veel geweld. Een politieman raakte daarbij aan zijn oog gewond. De aangehouden verdachten worden vrijdag voor de Rechter Commissaris geleid. De politie gaat verder met dit onderzoek, waarbij meer aanhoudingen niet uitgesloten zijn.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.