Gemeente Gilze en Rijen

College eist rectificatie van gemeenteraadsfractie CDA

De vertegenwoordigers van het CDA in de gemeenteraad van Gilze en Rijen hebben voor hun beurt gepraat en onjuistheden in Weekblad Gilze en Rijen gepubliceerd. Dat vinden burgemeester en wethouders. In het weekblad haalt het CDA uit naar het college over de bouw en het gebruik van 21 appartementen bij hotel Van der Valk in Gilze. Het college eist een rectificatie van de fractie.

In het stuk schrijft het CDA onder andere dat het laakbaar is dat er niet handhavend is opgetreden bij de bouw van de appartementen. De bouw is volgens het CDA in strijd met het bestemmingsplan. Het is de taak van het college dit te controleren en waar nodig op te treden.

In de commissie Ruimte van 13 januari 2009 zijn door de CDA-fractie vragen gesteld over de status van de zorgappartementen bij Van der Valk. Het college heeft toen een notitie toegezegd over deze zaak en afgesproken is dat dit onderwerp in de volgende commissievergadering (17 februari 2009) besproken zal worden.

Het CDA heeft dat blijkbaar niet af willen wachten en besloot de publiciteit te zoeken en ook de andere gemeenteraadsfracties een brief te sturen.

De informatie van het CDA bevat enkele onjuistheden en schetst een verkeerd beeld van de situatie. Het college wil dat het CDA dit recht zet met een rectificatie.

Het college heeft een bouwvergunning voor de appartementen afgegeven die voldoet aan alle voorschriften en die past in het huidige bestemmingsplan. Uit controles van de gemeente blijkt dat Van der Valk zich houdt aan de bouwvergunning.

In december 2008 heeft Van der Valk een bestemmingsplanwijziging aangevraagd om permanente bewoning in de appartementen voor specifieke doelgroepen mogelijk te maken. Eerder heeft het college al kennis genomen van het plan om de 21 appartementen voor langdurige verhuur/permanente bewoning aan expats en senioren in te kunnen zetten. Het college heeft aangegeven in principe positief te staan tegenover deze ontwikkeling, mits op voorhand hiertegen geen onoverkomenlijke procedurele bezwaren te verwachten zijn.

Het college is voornemens de procedure voor de bestemmingsplanwijziging te starten na afronding van de onderzoeken. Hierna is het uiteindelijk aan de gemeenteraad om een wijziging van het bestemmingsplan vast te stellen.