Politie Haaglanden

Persberichten 30 januari

Haaglanden, 30-01-2009

Vrouw slaat man met hamer

Den Haag Een echtelijke ruzie in de Frederik Ruyschstraat liep donderdag 29 januari ernstig uit de hand. Een 35-jarige vrouw sloeg daarbij haar man (48) met een hamer op het hoofd. De vrouw meldde zich onmiddellijk bij de politie en werd direct aangehouden. De man is met een schedelbasisfractuur opgenomen in het ziekenhuis.

Zware baard

Den Haag Een 34-jarige man uit Den Haag heeft kennelijk een zware baard. De man werd donderdag 29 januari omstreeks kwart voor twee s middags betrapt toen hij in een winkel aan de Leyweg voor bijna 700 euro aan scheermesjes probeerde te stelen. Winkelpersoneel betrapte de man en droeg hem over aan de politie.

Roemeense inbreker gesnapt

Den Haag Politieagenten betrapten donderdag 29 januari twee mannen die op een volkstuinencomplex aan de Noordweg in een tuinhuisje hadden ingebroken. De agenten gingen omstreeks kwart voor twaalf s ochtends na een melding op het terrein kijken en zagen twee mannen over een hek klimmen. Een van hen vluchtte bij het zien van de politie, de ander kon worden aangehouden. Hij had een tas vol buit bij zich, waaronder een heggenschaar en een schuurmachine. Op het volkstuinencomplex trof de politie een opengebroken tuinhuisje aan. De verdachte bleek een 22-jarige Roemeen. Hij heeft bekend.

Frisse jongens

Den Haag Personeel van een supermarkt aan de Laan van Wateringse Veld betrapte donderdag 29 januari vier jongens in de leeftijd van 10 tot 12 jaar oud op diefstal van een groot aantal artikelen. De jongens hadden bij elkaar voor ruim zestig euro aan snoepgoed en drinken gestolen. Opvallend was ook de poging van het viertal om Junior Style Gel en deodorant te ontvreemden. De jongens zijn doorverwezen naar Bureau HALT voor een alternatieve straf. De twee jongens die nog geen 12 jaar oud zijn, komen bij HALT in het zogenoemde 12-min-project terecht.

Boze klant vernielt taxi

Den Haag Een 42-jarige Hagenaar was het donderdag 29 januari niet eens met de rekening die hij van een taxichauffeur kreeg voorgeschoteld. Toen de chauffeur de man voor zijn woning in Ypenburg had afgezet en hem de rekening presenteerde, ontstak de 42-jarige in woede. De man stapte uit, liep naar zijn tuin en kwam terug met een ijzeren staaf. Daarmee ging hij de taxi te lijf. Op de wagen ontstonden krassen en andere beschadigingen. De taxichauffeur belde de politie, die de man in zijn huis aanhield.

Bijna iedereen de BOB

Den Haag Agenten van politie Haaglanden hielden donderdag 29 januari tussen 19.45 en 22.00 uur alcoholcontroles aan de Dr. Lelykade en de Nieuwe Parklaan in Den Haag. In totaal nam de politie van 110 bestuurders een blaastest af. Slechts één bestuurder werd daarbij aangehouden voor rijden onder invloed. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Politie ontmantelt hennepkwerijen

Den Haag De politie ontmantelde woensdag 28 januari een aantal hennepkwekerijen in de omgeving van de Hoefkade. De politie controleerde samen met de gemeente Den Haag, Eneco, Ecoloss, en woningbouwverenigingen controleerden vijf woningen. Hierbij namen zij in totaal 382 hennepplanten in beslag. In een van de woningen werd een hennepkwekerij aangetroffen die in volle bloei stond en op het punt stond geoogst te worden. In totaal verrichtte de politie twee aanhoudingen verricht. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Beschonken bromfietser achtervolgd

Den Haag/Loosduinen - Twee bromfietsbestuurders (24 en 35) hebben donderdag 29 januari proces verbaal gekregen. Surveillerende agenten achtervolgden een 24 jarige Hagenaar, omdat hij door rood licht reed op de Houtwijklaan. Tijdens de achtervolging beging de man meerder verkeersovertredingen. Toen hij uiteindelijk staande werd gehouden bleek dat hij niet in bezit was van een rijbewijs. Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Later op de dag werd een 35-jarige Hagenaar op de brommer aangehouden in de Lisztstraat omdat zijn helm niet goed vast zat. Ook deze Hagenaar was niet in bezit van een rijbewijs en kreeg daarvoor een proces verbaal.

Boete voor te lange lading

Wassenaar - Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwegein kreeg donderdag 29 januari omstreeks 08.05 uur een boete, omdat hij reed met een vrachtwagen waar bomen met takken uitstaken. Door de bomen beroeg de totale lengte waarmee de man reed negentien meter.

Voetganger gewond bij aanrijding

Voorburg (Leidschendam-Voorburg) Een 49-jarige vrouw uit Voorburg raakte op donderdag 29 januari omstreeks 21.40 uur gewond bij een ongeval op de Parkweg ter hoogte van de rotonde bij de Rembrandtlaan. De vrouw stak via het zebrapad de rijbaan over en werd aangereden door een automobilist. De automobilist kwam uit de richting van het Oosteinde en reed in de richting van het Prinses Marianneviaduct. De vrouw liep bij het ongeval een hoofdwond op.

Fietser gewond bij aanrijding

Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) Een 30-jarige fietser uit Leidschendam raakte donderdag 29 januari omstreeks 19.40 uur gewond op de Veursestraatweg, toen hij werd aangereden op zijn fiets door een personenauto. De fietser reed vanaf de Boslaan en wilde de Noordsingel oversteken. Hij zag echter een auto die kwam aanrijden over het hoofd en het gevolg was een aanrijding. Het slachtoffer viel over de motorkap van de auto en liep daarbij een hoofdwond op. De GGD behandelde de man ter plaatse.

Op een gestolen fiets

Voorburg (Leidschendam-Voorburg) De politie hield donderdag 29 januari om 17.10 uur op de Prinses Mariannelaan twee mannen van 21 en 22 jaar afkomstig uit Polen en Turkije aan. Het duo reed ieder op een damesfiets. Toen de politie een controle uitvoerde bleek dat één fiets van diefstal afkomstig was. Van de andere fiets ontbrak het framenummer. De mannen verklaarden de fiets te hebben geleend van een oom. De politie hield beide mannen aan op verdenking van heling.

Politie zoekt getuigen overval

Maasland/Midden Delfland De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een bedrijf aan de Westgaag. Twee daders drongen donderdagavond 29 januari om 20.15 uur het bedrijf van de 57-jarige ondernemer binnen en bedreigden de ondernemer. Zij namen geld en enkele persoonlijke bezittingen van de man mee en gingen er in onbekende richting vandoor. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van circa 15-18 jaar van Noord-Afrikaanse afkomst. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u wellicht de twee mannen bij het pand zien vertrekken? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

De weg kwijt

Maasland/Midden Delfland Een 85-jarige automobilist uit Wateringen vergiste zich vrijdagochtend 30 januari om 00.50 uur in de verkeerkeerssituatie in de s Herenstraat. De straat was ter plaatse afgesloten vanwege een bouwproject. De bejaarde bestuurder verkeerde in de veronderstelling dat hij nog naar rechts kon, stuurde de man een naar zijn idee zijstraat in. Deze zijstraat bleek echter de tuin van een bewoner te zijn, waarna de man een verhoging afreed en in de tuin tot stilstand kwam. Een takelbedrijf wist de man uit zijn benarde positie te bevrijden waarna hij zonder schade verder kon rijden.

Sigaret veroorzaakt uitslaande brand

Delft Een gevallen brandende sigaret zorgde vrijdagochtend 30 januari om 03.00 uur voor inzet van politie en brandweer. De 52-jarige bewoner van een woning aan de Van der Horststraat liet zijn sigaret naast zijn bed vallen, waardoor direct brand ontstond. De brandweer wist de brand te blussen. De bewoner werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd.

Agressieve bestuurder in de cel

Delft Een 30-jarige Rotterdammer belandde donderdagochtend 29 januari om 10.00 uur in de cel. De man reed over Rijksweg A13 en reed daarbij te dicht op zijn voorganger. Politieagenten spraken de man daarover aan, waarna hij compleet uit zijn dak ging. De man schold de agenten voor van alles en nog wat uit. Zij hielden de man aan waarbij hij hevig verzet pleegde. Met behulp van peperspray kon de man onder controle worden gebracht. Aan het bureau bedaarde de man en kreeg hij meerdere processen-verbaal, waarna hij weer verder mocht.

Te hoog voor viaduct

Zoetermeer Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tilburg ramde donderdag 29 januari om 12.30 uur het viaduct aan de Parkdreef en de Petuniatuin. De chauffeur zag te laat dat zijn vrachtwagen hoger was dan de doorgang van het viaduct en reed tegen de fundering aan. Zijn vrachtwagen raakte daardoor zwaar beschadigd. Een sleepwagen moest er aan te pas komen om de vrachtwagen weg te slepen. Niemand raakte gewond.

Diensthond Carlo vindt inbrekers

Zoetermeer Dankzij de inzet van diensthond Carlo kon de politie vrijdagochtend 30 januari om 04.20 uur twee inbrekers (36 jaar) aanhouden. Het duo brak bij het sport- en vergadercentrum aan de Scheglaan in. Nadat politieagenten kennis kregen van de inbraak werd het terrein afgezet. Met de inzet van de politiehond konden de agenten de twee Hagenaars op het terrein aanhouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de inbraak.

Op een onbewoond eiland

Zoetermeer De 75-jarige eigenaar van hondje bas kon donderdag 29 januari na een hulpactie van politie en brandweer zijn hondje weer in de armen sluiten. Het beestje was tijdens het uitlaten enthousiast het ijs van het water aan de Bisschopsweg gelopen en op een in het midden van het water gelegen eilandje gekropen. Door het smeltende ijs aan de zijde van het eiland kon het beestje niet meer terug. De radeloze man belde de politie die met de brandweer een reddingsoperatie op gang zette. Brandweer personeel ging in waadpakken het water in en wist de verkleumde Bas van het eilandje af te halen, waarna Bas met baas Gerrit werd herenigd.